Eren Erdem o savcıyı sordu

Eren Erdem o savcıyı sordu

03 Kasım 2016 Perşembe 15:49
Eren Erdem o savcıyı sordu
CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Cumhuriyet Gazetesi’nin 13 yöneticisi ve yazarlarını gözaltına aldıran savcının FETÖ’cü olduğu iddialarına ilişkin yazılı soru önergesi verdi. Önergesinde, Cumhuriyet Gazetesine yönelik soruşturmayı yöneten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Murat İnam'ın 'FETÖ'den yargılandığına dair belgeler ortaya çıktığına ve odatv.com’da “Cumhuriyet’e FETÖ operasyonu yapan savcı, FETÖ üyeliğinden yargılanıyor” başlığıyla bu haberi yapan Barış Pehlivan hakkında soruşturma başlatıldığına değinen Erdem, “Terör soruşturmasında terör ‘şüphelisi’ olarak yargılanan savcının, terör soruşturması gerekçesiyle gazetecileri gözaltına aldırmasının haberini yapan gazeteciye terör soruşturması başlatılmasının gerekçesi nedir?” diye sordu. CHP’li Erdem’in Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanılığına sunduğu önergesinde şu sorular yer aldı:
  1. Terör soruşturmasında terör ‘şüphelisi’ olarak yargılanan savcının, terör soruşturması gerekçesiyle gazetecileri gözaltına aldırmasının haberini yapan gazeteciye terör soruşturması başlatılmasının gerekçesi nedir?
  2. Geçmişte henüz kandırıldığınızın farkına varmamışken suçsuz insanlara açılan kumpas davaları gibi bugün Cumhuriyet’e ‘terör sanığı savcı’ tarafından soruşturma başlatılması FETÖ’yle işbirliğinizin devam ettiğinin göstergesi midir?
  3. Selam Tevhid Kumpas Davası kapsamında yargılanan hâkim ve savcı sayısı kaçtır? Bu hâkim ve savcıların baktığı dava sayısı ve bu dava kapsamında yargılanan insan sayısı kaçtır?
  4. “Terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek” gerekçesiyle Barış Pehlivan’a soruşturma açan savcıya, yıllarca FETÖ tehdidini halka anlatmış bir gazeteyi hedef göstermekten bir soruşturma başlatılacak mıdır?
  5. Bir savcının, kendisinin de sanığı olduğu bir örgütle ilgili soruşturmayı yapması adalet anlayışınızın bir göstergesi midir? Mağduriyet yarattıktan yıllar sonra yine kandırıldığınıza yönelik bir açıklama yapacak mısınız?

Son Güncelleme: 04.11.2016 08:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15