FLAŞ iddia: Erdoğan Müdahale etti!

İktidara yakın yazarlardan Kemal Öztürk, Binali Yıldırım ile Ahmet Sorgun tarafından hazırlanan milletvekilleri adayları listesinin AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değiştirildiğini iddia etti ve 24 Haziran'dan sonraki olası bir AKP iktidarı için “ABD’de olduğu gibi, şirket CEO’ları, iş adamları, yöneticiler bakan olursa şaşırmayalım” yorumunda bulundu.

23 Mayıs 2018 Çarşamba 11:45
FLAŞ iddia: Erdoğan Müdahale etti!

Önceki gün tüm siyasi partiler gibi AKP’nin 24 Haziran seçimleri için hazırladığı 600 kişilik milletvekili adayları listesi Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) teslim edildi. AKP’nin listesine ilişkin en çarpıcı yorum ise hükümete yakın isimlerden Yenişafak yazarı Kemal Öztürk’ten geldi.

“LİSTEYİ ERDOĞAN BAŞTAN SONA DEĞİŞTİRDİ”

Öztürk AKP’nin 24 Haziran için AKP Genel Başkan vekili ve Başbakan Binali Yıldırım ile AKP Genel Başkanı Ahmet Sorgun tarafından hazırlanan milletvekili adayları listesini, Erdoğan’ın baştan sona değiştirdiğini yazdı. Öztürk bugünkü yazısında bu iddiasını  “Bir başbakan ve 20 bakanı kabineden kesip, parlamentoya koyan irade, ancak lider iradesi olabilir. Yoksa bu listeyi AK Parti teşkilatı ya da merkez yönetimi yapamazdı. Zaten bir liste yapmışlar ama Erdoğan hiç beğenmemiş. Başbakan Binali Yıldırım ile Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ile oturup, neredeyse baştan sonra değiştirmiş. Ortaya çıkan tablo bence çok güçlü bir mesaj veriyor.
Erdoğan, ‘Parlamento seçimlerini o kadar önemsiyorum ki, bir Başbakan, 3 Başbakan yardımcısı, 17 bakanla Meclis'te size hizmet edeceğim’ diyor seçmene. Yetmedi onlarca eski bakan, genel başkan yardımcısı da yanında cabası. Seçime giren partiler arasında aday listesi bu denli şaşırtıcı başka parti yok. Erdoğan kurduğu tüm hükümetlerde bu sayıda bakanı birden değiştirmemişti. Şimdi 21 bakanı birden kabineden çıkartıp Meclise oturttu.” sözleriyle anlattı.

‘MÜDAHALENİN İKİ NEDENİ VAR’

Bu hamlenin ‘sebeplerini’ de irdeleyen Öztürk;  Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı seçimi kadar parlamento seçimini de önemsediğini ve Meclis’teki çoğunluğu kaybetmemek için bu yola gittiğini savundu. Öztürk listeye yapılan müdahalenin ikinci nedenini ise şu sözlerle açıkladı

“Seçmen, adaylar konusunda çok hassas ama aday adayları o hassasiyeti karşılayacak türden değildi. Yani başvurularda oldukça büyük bir nitelik sorunu ortaya çıktı. Önemli bürokratlar, akademisyenler, yöneticiler bu seçimde aday olmadılar. Zira parlamentonun kıymetinin düştüğünü zannediyorlar. Eh siyasete, ‘sadece bakan olursam girerim' diye düşünen altın kıymetinde insanlar, gram/ons değerlerinin düşmesini istemezler. Ortaya çıkan diğer aday adayları ise herkesi şok etti. Bir il başkanından dinledim durumu: “Yahu bu adamların bırakın bizim partiden aday adayı olmasını, hiçbir partinden olmasını istemem. O derece kötü tipler.” Erdoğan listeleri gördüğünde bu tabloyu da fark etti. O yüzden bazı isimleri arayarak bizzat aday olmasını istedi. O da yetmeyince satranç oyununda piyonları bir kenara çekip, ne kadar önemli taşı varsa ileri sürdü. Bu seçimleri bu denli önemsiyor yani. Bence Erdoğan son dönemlerin en önemli hamlelerinden birini daha yaptı. Şimdi 21 bakanla ve onlarca baba yiğit siyasetçiyle parlamento seçimi önemli oldu. Doğal olarak seçmenin ilgisi bir anda buraya kaydı. İkna oldu mu? Bunu zaman gösterecek.”

Öztürk seçimden sonraki olası bir Erdoğan iktidarında ise kurulacak kabinenin  sürprizlerle dolu olabileceğini savundu. Yazar Öztürk “ABD'de olduğu gibi, şirket CEO'ları, iş adamları, yöneticiler bakan olursa şaşırmayalım” dedi.(Sözcü)

Son Güncelleme: 29.05.2018 16:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15