Gürer, bir gün içinde 10 köyü ziyaret etti

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tempo artırdı... CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, seçim çalışmaları kapsamında köy ve kasaba ziyaretlerini sürdürüyor. Bir gün içinde Merkez ilçe ve Çamardı ilçesine bağlı 10 köyü ziyaret eden Ömer Fethi Gürer, Çamardı ilçe merkezinde esnaf, sivil toplum kuruluşları ve pazaryerlerine de ziyaret gerçekleştirdi. Gürer, sabahın erken saatlerinde başladığı ve yoğun tempoyla geçen ziyaret programlarının ardından iftarını Aktaş Beldesinde açtı.

10 Haziran 2018 Pazar 11:07
Gürer, bir gün içinde 10 köyü ziyaret etti

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in köy ve kasabalara yönelik ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor. Gürer’in Niğde merkez ve Çamardı ilçesine bağlı köy ve kasabalardaki seçim çalışmalarına Milletvekili adayları Ahmet Oğuz Özmen, Nagehan Eskioğlu ve Merkez ilçe Başkan Kamil Davarcı ile partililer de eşlik etti. 

Çamardı programına ilçe merkezinde esnafı ziyaret ederek başlayan Ömer Fethi Gürer, ilçe pazarını da gezerek, pazarcı esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ömer Fethi Gürer, Çamardı Ziraat Odası’nı da ziyaret ettikten sonra ilçeye bağlı Kzılören, Kavlaktepe, Orhaniye, Bademdere ve Eynelli köylerinde çiftçilerin ve vatandaşların sorunların dinledi. Ömer Fethi Gürer, merkez ilçeye bağlı Uğuağaç, Yarhisar, Yeşilova, Elmalı ve Himmetli köylerini de ziyaret ettikten sonra, Aktaş Belediyesi tarafından verilen iftar programına katıldı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ziyaret ettiği köy ve kasabalarda vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Çiftçilerin, esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Ömer Fethi Gürer, AKP’nin 16 yıldır uyguladığı politikaların, esnafı, çiftçiyi, işçiyi, memuru, emekliyi toplumun tüm kesimlerini yoksulluğun pençesine ittiğini söyledi. 

Bugün, milyonlarca insanın borç yükü, işsizlik ve hayat pahalılığı ile karşı karşıya olduğunu anlatan Ömer Fethi Gürer, “Ekonomik adaletsizlik ve eşitsizlikler her geçen gün derinleşmekte, toplumun en zengin % 5’lik kesimi, en yoksul % 5’lik kesimin gelirinin 24 katını elde etmektedir. Yaklaşık 16 milyon insanımız yoksuldur ve bu sayı yıllardır azaltılamamaktadır. 6 milyon insanımız işsizdir veya iş bulacağına dair umudunu yitirmiştir. Neredeyse her beş gencimizden biri iş bulamamaktadır. Yaklaşık 9,5 milyon kişi güvencesiz, kayıt dışı çalışmaktadır. Asgari ücret, neredeyse açlık sınırının bile altındadır. Milyonlar düşük asgari ücretle çalışmaya mahkum edilirken, Türkiye’de ortalama ücret seviyesi, asgari ücrete oldukça yakın seyretmektedir. Esnaf ve çiftçinin kazancı, giderlerini karşılayamamakta, ekonomiye duyulan güven erimektedir. Bu ekonomik göstergeler ve bu otoriter rejim, Türkiye’yi hak ettiği geleceğe taşıyamayacaktır. Artık hedef, 21’inci yüzyılda halkımızın refah, özgüven ve huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye olmalıdır” dedi. 

CHP’nin emekten, üretimden, verimli ve girişimci bir iş ortamından yana olan, insana ve doğaya saygılı bir parti olduğunu vurgulayan Ömer Fethi Gürer, “ Yoksuldan,

emekliden, esnaftan, çiftçiden, üretenden ve tüm çalışanlardan yana, insan ve çevre odaklı bir gelecek için, dayanışma ruhuyla çalışan bir partiyiz. Bu nedenle, üretimin yapısını, yeni dijital çağın gerekliliklerini ve ülkenin yapısal sorunlarını gözeterek dönüştüreceğiz. Halkımıza ek yükler getirmeden nitelikli büyüme hedefimize ulaşacağız” diye konuştu. 

ASGARİ ÜCRET 2 BİN 200 TL OLACAK 

CHP iktidarında Asgari ücretin net 2.200 lira seviyesine çıkarılacağın, Aile Sigortası

uygulaması ile tüm yoksulların, sağlık güvencesine kavuşturulacağın belirten Ömer Fethi Gürer, “Kişi başı geliri 15 bin dolara çıkaracağız. Enflasyonu ve işsizliği % 5’in altına indireceğiz. Türkiye ekonomisini içine kıstırıldığı cendereden çıkaracağız.

Korku ve umutsuzluğa karşı; güven ve dayanışma ruhuyla değişimi yöneteceğiz, geleceğimizi inşa edeceğiz. Sosyal devlet ilkesini tam anlamıyla hayata geçireceğiz. Aile Sigortası’nın temel hedefi, yoksulluktan muzdarip hanelerin gelir seviyesini, reel ortanca gelirin yarısına yükseltmektir. Diğer bir deyişle, Aile Sigortası projemiz ile yoksul hanelere sabit miktarda bir destek sağlamayacağız. Hanelerin durumuna ve mevcut gelirlerine göre değişecek şekilde bir takviye yapacağız. Bu sayede, düşük bir maliyet ile şiddetli yoksulluğa son verecek ve tüm hanelerimizin aylık gelirinin 1.000 TL’nin üstüne çıkmasını sağlayacağız” diye konuştu. 

AİLE MAAŞI UYGULAMASI 

Ömer Fethi Gürer, Mevcut iktidar, yoksullar için yıkıma yol açacak bir enkaz bıraktığı için, seçimlerden sonra hızla uygulamaya sokacağımız bu destek programıyla 15 Eylül 2018 tarihinden itibaren GSS primleri devlet tarafından ödenen (yeşil kart sahibi) her hanedeki kadınların hesabına aylık 1.000 TL yatıracağız. Aile Maaşı bağlanan aile1 Ocak 2019’da net asgari ücreti 2.200 TL yapacağız. Asgari ücretten gelir vergisi almayacağız. Asgari ücrete yılda bir defa değil, altı ayda bir (Ocak - Temmuz) zam yapacağız. Asgari ücret artışını enflasyon ve refah artışı payını dikkate alarak altı ayda bir belirleyeceğiz. Evi olmayan ve oturmak için ev alacak ailelere, 20 yıla kadar vadeli, aylık % 0,5 faizle kamu bankalarından kredi kullandıracağız. Bu kredide % 20 peşinat şartı aramayacak ve üst limiti 300 bin TL olarak belirleyeceğiz. Mevcut şartlara sahip halihazırda kredi kullanmış yurttaşlarımıza da aynı koşullarda yeniden finansman olanağı sağlayacağız. Çiftçinin üretimde kullandığı mazottan ÖTV ve KDV’yi kaldıracağız. Böylece mazotun litresini çiftçiye 3 TL’den vereceğiz. Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerini sileceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15