Gürer: Çiftliği Sudan’da değil Altunhisar’da kurun

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Altunhisar İlçesinde CHP Altunhisar Belediye Başkan Adayı Abdi Mercan, Altunhisar İlçe Başkanı Sedat Kayan, Niğde Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ve CHP heyetiyle Altunhisar’da esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sorunları dinledi.

13 Ocak 2019 Pazar 12:36
Gürer: Çiftliği Sudan’da değil Altunhisar’da kurun

Altunhisar İlçesi’de 30 Mart seçimlerini CHP’nin kazanması ile sorunlarına çözüm bulabileceğine değinen Gürer, ülkede yaşanan işsizlik ve ekonomik krizden kurtulmanın yolunun tarım ve hayvancılığı sanayi ile buluşturmaktan geçtiğini belirtti. 

 

“TARIM VE HAYVANCILIĞI SANAYİ İLE BULUŞTURARAK SORUNLARIMIZI ÇÖZEBİLİRİZ” 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Altunhisar İlçesi Yeşilyurt Köyünden başlayan ziyaretlerine Altunhisar İlçe merkezinde de devam etti. Vatandaşlara;  bitme noktasına gelen tarım hayvancılığın yarattığı çaresizliğe çözüm olabilecek önerilerini anlatan Ömer Fethi Gürer şunları söyledi: “Hayvandan çıkan eti, sütü işleyerek ürünü yurtdışına ihraç edecek sanayiyi geliştirmek ülkemizin geleceği için hayati önem taşıyor. Ama AKP yıllarca süren iktidarında 46 milyon hektar olan mera alanlarını her dönem azaltıp, 2004 yılından bu yana 9 kez mera kanunu değiştirerek yap boza çevirmiş. Yeni bir düzenleme daha yaparak mera alanlarında daraltmaya yol açacak kanun çıkarmaktadır.  Farklı araştırmalar ile şu anki mera alanlarımız 11 milyon hektara düştü. Mera alanları daralması ile beraber 6 ay yem 6 ay ot yiyen hayvanlar 12 ay ahırda beslenmek zorunda bırakıldı. Sürekli yem fiyatları arttığı gibi yemlerin de çoğu  yerli yem değil. Yanlış tarım ve hayvancılık uygulamaları ile beraber tarım ve hayvancılık bitirildi”. 

 

“ÇİFTLİĞİ SUDAN’DA DEĞİL ALTUNHİSAR’DA KURUN” 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Altunhisar Belediye Başkan Adayı Abdi Mercan ve CHP heyetiyle gerçekleştirdiği ziyaretlerinde vatandaşların işsizlikten, yoksulluktan yana şikayetlerini dinledi. Milyon dolarlık çiftliklerin  TİGEM tarafından Afrika kıtasında yer alan Sudan’da kurulamasını eleştiren  CHP milletvekili Gürer, ziyaretlerinde şunlara değindi: “Altunhisar İlçemiz, Yeşilyurt köyümüz her geçen yıl göç veriyor. Yeşilyurt köyünde vatandaşlar işsizlikten, çaresizlikten yakınıyorlar. 2014 yılında toplam nüfusu bin 11 olan Yeşilyurt köyü her yıl göç vererek geçen yıl 880 kişiye kadar geriledi. AKP,  mecliste gündeme getirdiğim Sayıştay raporlarından ortaya çıkardığım Sudan’da milyon dolarlık çiftlikleri Altunhisar’da kurmuş olsaydı insanlarımız hem gurbette ekmek peşine düşmezler hem de bölgenin kalkınmasına insanlarımızın aş, iş ekmek bulmasına vesile olurlardı. Kazanan rant çevreleri olurken kaybeden çiftçi, esnaf, köylü oldu”. 

 

YEREL EL SANATLARI VE BÖLGE TURİZMİ CANLANDIRILMALI” 

 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer açıklamalarında: “Altunhisar ilçemizde yer alan ören yerleri, yayla alanları, doğa yürüyüş alanları ve bölgeye ait yerel el sanatları ile iş imkanları yaratılması çok zor bir iş değil. Altunhisar ilçemizin bir çok yerinden tarih fışkırıyor yeter ki restorasyonları yapılarak kültür turizmine kazandırılmış olsunlar. Yerel halıcılığın canlandırılması için belediye olanakları  ile halı tezgahları kurularak özellikle kadınlarımıza kazanç kapıları oluşturulabilir” dedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15