Gürer, şehit Halisdemir heykelinin akıbetini sordu

Niğde Belediyesi tarafından Ömer Halisdemir Meydanında yaptırılan anıt üzerindeki Ömer Halisdemir heykeli, 21 Şubat 2017’de düzenlenen törenle dikilmiş, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında da heykelin, silüetini tam olarak yansıtmadığı gerekçesiyle, yeniden yapılmak üzere kaldırılmıştı.

13 Temmuz 2018 Cuma 12:28
Gürer, şehit Halisdemir heykelinin akıbetini sordu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 15 Temmuz hain darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Ömer Halisdemir’in, memleketi Niğde’de dikildikten bir süre sonra kaldırılan heykelin akıbetinin açıklanmasını istedi. Gürer, “Şehidimizin pek çok il ve ilçede adına anıtlar açılırken,  parklar yapılıp heykelleri dikilirken, memleketi Niğde’de 2 yıldır bir heykelinin yapılamamış olması üzüntü vericidir” dedi. 

Şehit edilen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir için, geçtiğimiz yıl Şubat ayında Niğde Belediyesi tarafından adını taşıyan meydanda bir anıt ve anıtın içinde şehidimizin heykelinin dikildiğini hatırlatan Ömer Fethi Gürer, “Ancak şehidimizin heykeli, Niğde Belediyesi tarafından yeniden bir çalışma yapılmak üzere kaldırılmıştı. Darbe girişiminin üzerinden tam 2 yıl, şehidimizin heykelinin yeniden yapılmak üzere kaldırılmasının üzerinden de yaklaşık bir yıl geçti. Ne yazık ki, şehidimizin heykeli halen yapılamadı. Darbe girişiminin ikinci yıldönümü gelmesine rağmen, bu konuyla ilgili ne bir çalışma yapıldı ne de bir açıklamada bulunuldu” dedi.

Ömer Fethi Gürer, “Şehidimiz için ülkemizin pek çok yerinde anıtlar açıldı, heykelleri dikildi. Kocaeli Belediyesi darbe girişiminin hemen ardından, yaklaşık 2 ay içinde, şehidimizin doğup büyüdüğü Çukurkuyu beldesine, Ömer Halisdemir anısına büyük bir park ve müze yaptırdı. Ancak şehidimizin memleketi Niğde’de henüz kaldırılan heykelin  durumu dahi belli değil” diye konuştu. 

Gürer, açıklamasında, “Şehidimiz Ömer Halisdemir ve vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15