Gürer: “Türkiye’yi ithalattan kurtarmalıyız”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Yeşilgölcük beldesinde düzenlenen “Sürü Yöneticisi Benim” programında hükümetin ithalat politikasını eleştirdi. 

22 Ocak 2019 Salı 11:35
Gürer: “Türkiye’yi ithalattan kurtarmalıyız”

2000’li yıllara kadar tarımda kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olan Türkiye’nin bugün artık arpayı, buğdayı nohudun ithal eder duruma getirildiğini belirten Ömer Fethi Gürer, “AKP, 17 yılda Türkiye’yi tarım ülkesi olmaktan çıkarıp ithalat ürünler  ülkesine dönüştürdü. Ülkeyi bu durumdan kurtarmalıyız” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, merkeze bağlı Yeşilgölcük beldesinde, Damızlık Koyun Yetiştiricileri Birliği’nce düzenlenen “Sürü Yöneticisi Benim” programına katıldı. 

SÜRÜ YÖNETİCİSİ SERTİKASI İÇİN 200 BAŞ HAYVAN VARLIĞI ŞARTI, 150’YE İNDİRİLMELİ 

Ömer Fethi Gürer, besicilerle bir araya geldiği programda, düzenlenen programın faydalı olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Sürü yöneticisi olabilmek için yapılan programlarda başarılı olanlara sertifika verildiğini ve belli sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvanı olanlara sürü yöneticisi desteği sağlandığını ifade eden  Ömer Fethi Gürer, “Desteklemelerden faydalananların en az 200 koyuna sahip olması şartı getiriliyor. Programın daha geniş kitlelerce faydalı hale getirilebilmesi için bu rakamda esneme yapılması gerekiyor. En azından 150 küçükbaş hayvanı olanların da bu programdan faydalanması için düzenleme yapılmalı” dedi. 

BU TÜR PROGRAMLARI DESTEKLİYORUZ 

Ömer Fethi Gürer: “Bu tür programları çok olumlu buluyoruz. Köylülerimizin bilinçlendirilmesi ve doğru planlamaların öğretilmesi çok önemli. Daha çok eğitim, daha çok bilgi, daha çok destek sağlanabilse. Bu yönde yapılacak çalışmalarla ülke tarımı ülke besiciliği bizleri dışarıya muhtaç kılmadan yapılsın” ifadelerini kullandı. 

BUZAĞI AŞISININ ÜCRETSİZ OLMASINI ÖNERDİK

Tarım ve Orman Bakanlığınca geçen yılın “Buzağı Yılı” ilan edildiğini anımsatan Gürer, “Buzağı ölümleri engellenmesi ithal et gereksinimini düşüreceğini ve buzağı ölümleri engellenmesi için aşının ücretsiz olmasını çok kere önerdim. Sonuçta Buzağının aşısının ücretsiz olması olumlu sonuçlandı. Yerli hayvanlarımızın çoğalması ve besicimizin yeterli desteği görmesi bizim için hayati önem taşıyor. Yabancı cins ineklerin buzağılarının ölümleri azaldı” dedi. 

İHRACATÇI KONUMDAN, İTHALATÇI ÜLKE DURUMUNA GEÇTİK

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sürü yöneticisi sertifika programında hükümetin tarım politikasını eleştirdi, ithalatın önlenmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını istedi. 

Türkiye’nin 2000’li yılların başına kadar tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olduğunu anımsatan CHP Milletvekili Gürer, “Tarım ve hayvancılıkta uygulanan yanlış politikalar, gelinen noktada ülkemizi ihracatçı konumdan ithalatçı duruma sürükledi. Hepiniz biliyorsunuz artık; buğdayı, arpayı, ayçiçeğini, mercimeği, nohutu, fasülyeyi ithal ediyoruz. Gübreyi, ilacı, tohumu ithal ediyoruz. Bundan bu ülkeyi kurtarmak gerekiyor” diye konuştu.

HER KÖYE, VETERİNER, ZİRAAT MÜHENDESİ VE GİDE MÜHENDESİ 

Her köye bir veteriner, bir ziraat mühendisi ve bir gıda mühendisinin atanması gerektiğini kaydeden  Ömer Fethi Gürer, “Köylerde bilgiye dayalı tarım ve hayvansal üretim yapılmalı. Besicilik ucuz yem girdileriyle, üreticiyi destekleyecek teşviklerle köylerimizin yeniden kalkınması lazım. Temel felsefemiz bu. Aile tipi işletmeler büyüsün, köyde bulunan her evin tavuğu, ineği, koyunu olsun istiyoruz. Bunun yanında bu işleri bilimsel yapan çiftlikler de olsun. Köylerimize yeniden dönüş sağlansın. Köylü milletin efendisidir, diyen Atatürk, köyün önemini o güngörmüş. Bugün köylerimiz boşaldıkça sorunlu hale geliyor. Köylü olmadan kentte kimse üretemez” ifadelerini kullandı.

https://www.youtube.com/watch?v=xszQ38M7HGc&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=eqPoZ7hyE0w&feature=youtu.be

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15