Gürer: “Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana”

Kuru soğan ithalatında gümrük vergisinin sıfırlanmasına, CHP Milletvekili Gürer’den sert tepki: Gürer: “Bizi bu hale getirenler utansın”

16 Ocak 2019 Çarşamba 12:09
Gürer: “Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, kuru soğan ithalatında gümrük vergisinin sıfırlanmasını eleştirdi. Aşık Mahsuni Şerif’in “Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana” dizelerini okuyan Gürer, “Bizi bu duruma düşürenler utansın” dedi. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Cumhurbaşkanı kararıyla kuru soğan ithalatında gümrük vergisinin Şubat sonuna kadar sıfırlanmasına, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada sert tepki gösteri. 

 

“AK Parti’nin lambası bir kez daha patladı” diyen Gürer, sonunda Türkiye’nin kuru soğan dahi ithal edecek duruma düşürüldüğünü belirtti. 

 

Kilogramı 7 liraya çıkan Kuru soğanın gümrük vergisinin yüzde 49’dan sıfıra indirildiğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, cumhurbaşkanının talimatıyla, soğanların bulunduğu depolara baskınlar yapılıp ürünlerin zamanından önce satılmasına yol açıldığını hatırlattı. 

 

Konuşmasında Aşık Mahsuni Şerif’in "Yoksulun sırtından doyan doyana./ Bunu gören yürek nasıl dayana?/ Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana./ Bilmem söylesem mi, söylemesem mi." Dizelerini okuyan Ömer Fethi Gürer, şunları söyledi:  “Girdi fiyatlarındaki artışlar sürerse, ülkemizde tarım ürünlerinde sorunlar artacak, vatandaşın boğazı daha da sıkılacaktır. İktidar, üreticinin kullandığı tohum, gübre, ilaç, mazot, elektrik fiyatlarında indirim yapmazsa, gerekli desteği sağlamazsa gelecek ithallerle de kurtarılamayacaktır. "Yerli ve millî" diye diye, sonunda, soğanı da yabancı ülkelerden alma durumuna düşürüldük. Bizi bu duruma düşürenler utansın.”

https://www.youtube.com/watch?v=dTvD3JiatI4&feature=youtu.be

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15