“Hapistekiler tahliye dilekçesini MERKEL’E Mİ yazsınlar?"

BALBAY “BİZİM GAZETECİLERİMİZ ALMAN GAZETECİ KADAR DEĞERLİ DEĞİL Mİ?”

21 Şubat 2018 Çarşamba 16:30
“Hapistekiler tahliye dilekçesini MERKEL’E Mİ yazsınlar?"

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay TBMM genel kurul çalışmalarında Alman Die Welt gazetesinin Türkiye Muhabiri Deniz Yücel'in tahliyesi hakkında konuştu. Balbay sürece ilişkin şu değerlendirmede bulundu:

“Deniz Yücel’in tahliyesi Almanya'da konuşulmaya devam ediyor. Bugün çıkan haberlere göre, Deniz Yücel'in tahliye olacağı tahliyeden iki gün önce Almanya'nın İstanbul Konsolosluğuna iletiliyor ve uçak tutuluyor. Başbakan Yıldırım Alman Başbakan Merkel'le görüşüyor ve ertesi gün serbest bırakılıyor.”

Alman gazeteciye uygulanan yöntemin adalet ve hukuk adına kabul edilemeyeceğini vurguladığı konuşmasında Balbay tepkisini şu sorularla paylaştı:

“Hapisteki gazeteciler, milletvekilleri tahliye dilekçesini Alman Başbakanı Merkel'e mi yazsınlar? Özgürlük bu kadar ucuz mu? Özgürlük böylesine pazarlığa tabi bir şey mi? "Hukukun üstünlüğü" diyorsunuz hukuk o kadar üstün bir yerdeki ancak ve ancak devlet başkanları, yabancı başbakanlar aracılığıyla ulaşılabiliyor diyorum, yazıklar olsun diyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15