HDP’den 'erken seçim' açıklaması

HDP Milletvekili Mahmut Tuğrul, bugünkü ortamda erken seçimin gözükmediği söyledi.

12 Ağustos 2017 Cumartesi 14:02
HDP’den 'erken seçim' açıklaması

Partisinin Hatay'ın İskenderun İlçe teşkilatı tarafından Anıt Cafe'de düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Tuğrul, Hatay İl Başkanı Kerem Nalbant, İskenderun İlçe Eş Başkanı Ahmet Çahan ve Muhsine Taşan, Defne İlçe Eş Başkanı Sıdıka Akar, parti yöneticileri katıldı.

Tuğrul, milletvekili dokunulmazlıklarının hukuksuz biçimde kaldırıldığını öne sürdü. Tuğrul, şöyle dedi:

"Evet, biz kaldırılmasını istiyorduk. Ama bunun sadece ve sadece bizler için olması, geriye dönük, hukuku geriye işletip biz bir taraftan dokunulmazlığa sahipken, mahkemeler önüne çıkarılmak istendik. Bunun doğru olmadığını ifade ettik ve bunu ana muhalefet partisine anlattık. Hedef şu anda biz görünebiliriz ama hedef tüm demokratik kamuoyudur. Bugün HDP'dir yarın devamında kendi tabanını konsolide etmek için eğer biz düşman olmaktan çıkarsak, sıra size de gelir iddiasında bulunduk. Nihayetinde sıra onlara da geldi. Onların da bir vekilli şuan içerde."

Erken seçim konusuna da değinen Mahmut Tuğrul şunları söyledi:

"AKP eğer kendinde güç görebilse, gerçekten Hakların Demokrasi Partisinin baraj altında olduğunu ve tek başına hani 7 Haziran'da slogan haline getirdiği, '400'ü verin, sulh içinde bu işler çözülsün' noktasında olduğunu görebilse erken seçime gideceğini hepimiz biliyoruz. Ama şu anda daha büyük tedirginlik yaşıyorlar. Şahsi olarak buna hazır bir ortam onlar açısından olmadığını, onların değerlendirdiğini ve erken seçim olmayacağını düşünüyorum."

Son Güncelleme: 12.08.2017 14:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15