HDP'den Melih Gökçek açıklaması: Gözlerimiz yaşardı

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, istifası istendiği açıklanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile ilgili açıklama yaptı. Kerestecioğlu, 'Tayyip Bey'in yolsuzluklara karşı bu kadar duyarlı olduğunu bilmiyorduk, şaşırdık. Gökçek'in de direngen tavrı da gözlerimizi yaşarttı' diye konuştu.

20 Ekim 2017 Cuma 15:46
HDP'den Melih Gökçek açıklaması: Gözlerimiz yaşardı

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Meclis'te yaptığı basın toplantısında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifaya zorlanması konusunda değerlendirmelerde bulundu. Belediye başkanları yolsuzluk yaptıysa bunun yargı tarafından araştırılması gerektiğini söyleyen Kerestecioğlu, "Herkes için adalet derken bunu kastediyorduk" diye konuştu.

Kerestecioğlu açıklamasına şöyle devam etti: Gökçek'in istifa meselesi en çok tartışılan konulardan biri. Tayyip Bey'in yolsuzluklara karşı bu kadar duyarlı olduğunu bilmiyorduk, şaşırdık. Gökçek'in de direngen tavrı da gözlerimizi yaşarttı. Gökçek'in elinde kendisini güçlendiren dosyalar olduğu iddiaları var ama Gökçek'in elinde olan dosyaları soruşturacak bir savcı bulunamaz deniliyor. Adalet derken, herkes için adalet derken, bunu kastediyoruz. Biz adaleti sadece kendimiz için istemedik. Biz güzelim Gültan Kışanak'ın Diyarbakır'ına, Bekir Kaya'nın Van'ına kayyum atanırken boşuna seçimle gelen seçimle gider demedik. Bugün nasıl bizim Müslümanımız da Süryanimiz de Hıristiyanımız da bir kanunu eşitlik açısından savunabiliyorsa bunu da biz herkes için savunduk. Sayın Erdoğan her işini bitirdi, yargı makamı oldu. "Ben karar vereceğim" diyor. "Sizin için bedeli ağır olur" ne demek?

Burada gördüğümüz nokta şu: Çok sayıda sıradan insan bu adaletsizlikten ceza çekiyor. Sadece Bank Asya'ya para yatırdığı için cezaevinde yatan var. Bir yapılanma vardı ve biz bunu yıllar öncesinde söyledik, bunlar kale alınmadı ama biliyoruz yürünen bir paralel yol vardı. Şimdi daha tepedekilerin, asıl sorumlu olanların yargılaması engellenmeye çalışılıyor. Hiçbir şekilde bu işin siyasi ayağı ortaya konulmadı, insanlar Bank Asya'nın açılışını yapmayıp sadece para yatırdıkları için yargılanıyor. Bu kirli ilişkilerin mutlaka hesabı sorulacak. Belediye başkanları yolsuzluk yaptı ise araştırılması lazım, yargı varsa yargının ele alması lazım. Hakkında hiçbir delil yokken onlarca belediye başkanımız görevden alındı, cezaevine atıldı, yerlerine kayyum atandı ama Gökçek'i haftalardır istifa ettiremediler.

Son Güncelleme: 20.10.2017 15:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15