HDP'li Beştaş'tan Selahattin Demirtaş açıklaması

HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, HDP'li milletvekilleri için yargının yerine göre emeklediğini, yerine göre ışık hızıyla ilerlediğini söyledi. Beştaş, 'Selahattin Demirtaş'ın tutuksuz yargılandığı dava dosyaları çok çabuk ilerliyor' dedi.

24 Mayıs 2017 Çarşamba 17:27
HDP'li Beştaş'tan Selahattin Demirtaş açıklaması

Beştaş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye'de iklimin bir anda değiştiğini ve HDP'ye yönelik, "illegal gösterme" kampanyası başlatıldığını ileri sürdü.

Siyasilerin yargıya verdiği talimatla HDP'liler hakkındaki fezlekelerin hızla hazırlandığını ve Adalet Bakanlığına gönderildiğini öne süren Beştaş, söz konusu HDP olunca hukukun hiçbir kuralının işlemediğini iddia etti.

HDP milletvekillerine yönelik fezlekelerin yine biriktirilmeye başlandığını ve Meclise gönderildiğini belirten Beştaş, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuksuz yargılandığı dava dosyalarının ışık hızı ile görüldüğünü, ancak tutuklu yargılandığı davanın yargılamasının ise bilinçli bir şekilde halen başlatılmadığını savundu.

Demirtaş'ın yargı sürecine ilişkin bilgileri paylaşan Beştaş, "Söz konusu Demirtaş ve HDP'li milletvekilleri olunca yargı yerine göre emekliyor; yerine göre de ışık hızıyla ilerliyor. Emeklediği dönem, 'duruşma günü verilmesin, tahliye olabilir, yavaşlatalım' sürecidir. Vekilliği düşürülecekse ışık hızıyla yapıyorlar. Yüksekdağ ve Nursel Aydoğan'da olduğu gibi" diye konuştu.

Beştaş, bir gazetecinin, "Başkanlık Divanından, HDP milletvekilleri Tuğba Hezer Öztürk ve Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliklerinin düşürülmesine yönelik Karma Komisyona sevk edilmesi kararı çıktı. Ne düşünüyorsunuz?" sorusuna "Işık hızı meselesi tam da buna uyuyor" yanıtını verdi.

Son Güncelleme: 24.05.2017 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15