Himmetli GÖLET beklerken "CANAVAR OTU" geldi!

CHP Niğde Milletvekili ve KİT komisyon üyesi Ömer Fethi Gürer, Aktaş Belediye Başkanı Yaşar Çamur ve CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ile ziyaret ettiği Himmetli Köyünde Muhtar ve vatandaşlarla görüştü. Sorunlarını dinledi. Köy halkı sulama suyu sorunu  yanında bu yıl ekim alanlarını saran canavar otundan dert yandı.

20 Eylül 2017 Çarşamba 12:50
Himmetli GÖLET beklerken "CANAVAR OTU" geldi!

700 haneyken, bugün 150 haneye düşen Himmetli köy halkı gölet taleplerinin karşılanmasını istedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sulama suyu sorununu meclise taşıdığını, konuyu Bakanlığa ilettiğini ifade ederek, bir an önce yapılması için girişimlerinin devam edeceğini söyledi. Gürer: “Himmetli köyüne yıllardır yapılacağı söylenen ancak halen kazma dahi vurulmayan sulama göletinin yapımına bir an önce başlanmalıdır” diye konuştu.

SU SORUNU GÖÇE NEDEN OLDU

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, merkez ilçeye bağlı Himmetli köyünü ziyaret etti. Köylülerle sohbet eden ve sorunlarını dinleyen Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin pek çok köy ve kasabasında olduğu gibi Himmetli’de de son yıllarda ciddi oranda göç yaşandığını kaydetti. 

KÖY 150 HANEYE DÜŞTÜ

Himmetli köyünde bugün 150 hanenin bulunduğuna vurgu yapan Ömer Fethi Gürer,

“İlimizin bu şirin köyü sürekli göç veriyor. Çünkü burada sulama suyu sorunu yaşanıyor. Köylüler, tarlalarını, bağ ve bahçelerini sulama suyu olmadığı için sulayamıyor. Verim düşüyor,  köylü emeğinin karşılığını alamıyor, üründen para kazanamıyor.  Köylü tarlasını sulayamadıktan sonra nasıl geçimini sağlayacak? ”diye konuştu. 

Himmetlilerin sulama göleti taleplerinin haklı bir istek olduğuna vurgu yapan CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, konuyu daha önce TBMM’de gündeme getirdiğini anımsattı. 

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Ömer Fethi Gürer, açıklamasında şunlara değindi: “Himmetli köyümüzde üç yıldır sulama göleti yapılması için ölçümler yapılıyor. Seçimden önce yine incelemeye geldiler. Himmetli Göleti yapımı için Konya’dan DSİ'den gelen ekipler yaptıkları değerlendirmelerden sonra suyun sadece Himmetli köyü için değil çevre köylerin sulaması için bile kullanılacak kadar çok olduğunu belirtmişler. Gölet 2018  yılı programına mutlaka alınmalıdır. Bizde girişimlerimize devam edeceğiz. "diye konuştu. 

CANAVAR OTU HİMMETLİ’Yİ ESİR ALDI

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer sorunlarını anlatan çiftçiler bu yıl fasulye ve patates tarlalarını saran ve verimi düşüren canavar otundan dert yandılar. Çiftçiler otun bölgede yeni türediğini ve hızla yayıldığını ifade ederek ekim yapamaz hale geleceğiz. Bize göre bu ot ithal gübrenin içinde geldi dediler.

Bitkisel üretimde önemli kayıplara yol açan canavar otu sorununu dinleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: “Genellikle  fasulye ve patates tarlalarında görülen, ürün verimine zarar veren, önemli verim kaybına yol açan canavarotu sorunuyla ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bir an önce önleyici yöntem konusunda çiftçiyi bilinçlendirmelidir” dedi. Bu otun İthal gübre ile gelip gelmediğinin uzmanların incelemesi ile ortaya çıkacağını belirten Gürer:  “İthal gübre ve ilaç nedeni ile yaşanan sorunlar oluyor. Mutlaka uzmanlar ot neden bu denli hızlı ve çabuk yayıldı araştıracaktır. Tarlaları esir aldığını yolda gelirken bizde gördük. Bir an önce tedbir alınması için çalışma yapılmalıdır" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15