“İBB’nin tüm alanları şeffaf bir biçimde halkına bugün itibarıyla açılmıştır”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki İBB binasında yapılacak devir-teslim töreni öncesi kısa bir açıklama yaptı.

17 Nisan 2019 Çarşamba 18:21
“İBB’nin tüm alanları şeffaf bir biçimde halkına bugün itibarıyla açılmıştır”

İmamoğlu, şunları söyledi:

Bugün gönül daha ferah bir planlamayla süreci yönetmeyi isterdi onu belirteyim, ancak bu süreç biraz farklı, değişik bir şekilde işledi bugün. Ama şu an itibarıyla sizinle önce önümüzdeki programı paylaşmak istiyorum ki telaş yaşamayalım. İlk baş açıklama yapacağım, daha sonra görevi devralacağım. Ama basın mensuplarının buraya gelmesini istemiyoruz. Biz fotoğraf servis edeceğiz. Aynı zamanda oldukça kalabalık, her anında bize yardımcı olan parti yöneticilerimiz,vekillerimiz, yüzlerce insanımız bize katkı sundular. Yukarda küçük bir makam odası var. Devir-teslimi yapıp el sıkıştıktan sonra halkımıza hitap edeceğim. Daha sonra oradan da çağrımı yapacağm: Biz halkımızla bu haftasonu cumartesi ya da pazar günü halkı davet ederek süreci anlatacağımız buluşmayı da sizlere paylaşacağız. Bu paylaşımımız en geç yarın olacak. Diyeceğiz ki cumartesi ya da pazar herkesi Saraçhaneye’ye bekliyoruz. Mazbatamızı aldık. Çok onur duyuyorum.

Öncelikle şunu ifade edeyim. Ben bu mazbatayı 16 milyon insanımız adıma devraldım. Hiçkimsenin birbirinden farkı olmaksızın tüm hemşehrilerim adına devralmanının onurunu ve gururunu yaşıyorum. Asla haktan, hukuktan ve adaletten vazgeçmedik. Toplumun demokrasiye olan inancından ve buna dönük mücadelesinden asla vazgeçmedik. Çok net ifade ediyorum. Bu şehirde yaşayan insanların sevgisiyle saygısıyla oluşturduğu beraberlik duygusundan asla vazgeçmedik. Asla 16 milyon insanın hakkını yedirtmeyiz dedik, bundan da vazgeçmedik. Günün sonunda il seçim kurulunun birleştirme tutanağıyla birlikte mazbatamızı aldık. Bu şehirde yaşayan herkesin taleplerini biliyoruz ve hizmet etmeye hemen başlayacağız. İBB’nin tüm alanları şeffaf bir biçimde halkına bugün itibarıyla açılmıştır. Bundan sonra bu belediye bir kişiye, bir gruba ya da diğerlerine hizmet etmeye değil, 16 milyona hizmet etmeye bugün itibarıyla başlamıştır. Devam eden süreçlerin farkındayız. Şehrimizde yaşayanların huzuru ve mutluluğu için bir an önce bu süreçle ilgili net ifadelerini ilgili kurumlardan bekliyoruz.

Son Güncelleme: 17.04.2019 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15