“İçişleri Bakanı'nın tehdit savurduğu yerde çakallara gün doğar"

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CANKURTARAN: “İÇİŞLERİ BAKANI’NIN TEHDİT SAVURDUĞU YERDE ÇAKALLARA GÜN DOĞAR”

06 Aralık 2017 Çarşamba 12:42
“İçişleri Bakanı'nın tehdit savurduğu yerde çakallara gün doğar"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, kapısına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce tehdit içerikli not bırakılan CHP Etimesgut İlçe Başkanlığı’nda yaptığı basın açıklamasında “Yaşanan olaya şaşırmıyoruz. Güvenliği sağlamakla görevli olan İçişleri Bakanı’nın bile ana muhalefet partisi liderine tehdit savurduğu yerde çakallara gün doğar. Ancak CHP ne kürsülerden tehdit savuranlardan çekinir, ne de kapı önlerine gizlice gelip sözde tehdit etmeye çalışan çakallara meydanı boş bırakır” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Etimesgut İlçe Başkanlığı'nın kapısına önceki gün "Yaptığınızın hesabı sorulacak dinsiz hainler' yazılı bir not kağıdı bırakılmıştı. Etimesgut’ta iki ay önce de CHP’ye ait bayraklar kimliği belirsiz kişilerce yırtılmıştı. Geçmiş olsun demek üzere CHP Etimesgut İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, burada İlçe Başkanı Ayhan Yılmaz ile birlikte bir basın açıklaması yaptı. Son dönemde CHP’ye yönelik tehditlerin artığını ve bunların birinci ağızdan yapıldığını söyleyen Cankurtaran, “Bunun sonucunda birileri durumdan vazife çıkarmış olabilir. Çünkü bu ilk saldırı girişimi değil. İki ay önce de Etimesgut’ta parti bayraklarımız yırtılmıştı. Son olayın failleri bulunamaz ise korunduklarından şüpheleneceğiz. Bir an önce bu hain girişimi yapan kişi veya kişiler bulunarak arkalarında kimlerin olduğu tespit edilmelidir” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerçi yaşanan olaya şaşırmıyoruz. Çünkü güvenliği sağlamakla görevli olan İçişleri Bakanı’nın bile ana muhalefet partisine ve liderine tehdit savurduğu yerde çakallara gün doğar. Ancak CHP ne kürsülerden tehdit savuranlardan çekinir, ne de kapı önlerine kadar gizlice gelip sözde tehdit etmeye çalışan çakallara meydanı boş bırakır.”

SOYLU’YA İMAM ŞAFİİ’NİN ÜNLÜ SÖZÜNÜ HATIRLATTI

“RESMİ BANKA DEKONTLARINA İNANMAYANLAR KABATAŞ’TA 60 YARI ÇIPLAK ADAMIN BİR KADINA SALDIRDIĞINA İNANMAMIZI BEKLİYORDU”

Cankurtaran’ın hedefinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik ''Man Adası'ndaki paraları ispat edemezsen boğazına ne takacağız göreceksin' diyerek tehdit ve devamında hakaretler savuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da vardı. CHP’nin bizzat Halk Bankası’na ait resmi dekontlarla Man adasına para gönderildiğini ispatladığını belirten Cankurtaran, “Bir kamu bankası olan Halkbank dekontlarına inanmayan adamlar Kabataş’ta belden üstü çıplak 60 adamın bir kadına saldırdığını inanmamızı bekliyordu. Süleyman Soylu daha neyin ispatını bekliyor. Bütün belgeler ortada. Önce sahte dediler sonra ticaret dediler. Gerçi ünlü İslam bilgini İmam Şafii’nin tam da Soylu gibiler için söylediği güzel bir söz vardır. Der ki ‘Bir delil ile 40 alimi yendim . Ama 40 delil ile bir cahili yenemedim!’ Soylu ve onun gibilerin gözünün içine 40 delil de soksan bir şey ispat edemezsin. Çünkü o yalnızca cahil değil aynı zaman da ilkesi de yok. İlkeleri olsa vakti zamanında AKP’ye ve Erdoğan’a yönelik söylediği sözlerin arkasında dururdu” diyerek geçmişte Soylu’nun Demokrat Parti Genel Başkanı iken AKP’ye yönelik bazı eleştirilerini hatırlattı.

“CHP, SOYLU’NUN DA AKP’NİN DE BOĞAZINA TAKILIR”

Cankurtaran, Soylu’nun 10 Aralık 2008 günü yaptığı açıklamada AKP hükümetine yönelik olarak ‘Paçalarından yolsuzluk akıyor’, 25 Şubat 2009’da ise Erdoğan’ı kastederek ‘Başbakan rantın babasını getirdi’ dediğini belirterek, “Bir insanın bu kadar dönmesi için ya çok büyük çıkarının olması lazım ya da büyük bir açığının. Onun zamanında şikayet ettiği yolsuzlukları ve rantı CHP belgeleriyle ortaya koyuyor. Ancak kendisi şimdi ranta yolsuzluğa karşı çıkanların en büyük düşmanı, rantçıların ve yolsuzluk yapanların en büyük dostu oluş durumda. Yarın ne olur Allah bilir. Ne de olsa dönme konusunda bir sıkıntısı olmadığını kanıtladı. Buradan kendisine sesleniyorum. Neyle tehdit ediyorsa onu açık açık söylesin. Kılıçdaroğlu’nun boğazına ne takacakmış? Asacak mı boğacak mı?  Ama şimdiden söyleyelim. CHP, Soylu’nun da AKP’nin de boğazına takılır. CHP, kolay yutulacak lokma değildir. Tehditler savurana kadar görevini yapsın suçu önlesin. Hiçbir tehdit bizi korkutamaz. Tehditler tam tersine bu zihniyet ile bizim mücadele azmimizi kamçılıyor. Çünkü Türkiye’yi bunlara terk edersek ülkemize en büyük kötülüğü yapmış oluruz” diyerek Etimesgut İlçe Başkanlığı’na yapılan saldırının da takipçisi olacağını söyledi.”

Son Güncelleme: 06.12.2017 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15