İflas eden değil, KAR EDEN ESNAF olacak

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, seçim bölgesindeki çalışmalarını yoğunlaştırarak sürdürüyor... Zeybek şu mesajları verdi:

10 Haziran 2018 Pazar 14:29
İflas eden değil, KAR EDEN ESNAF olacak

Ülkemizi ekonomisini bel kemiğini oluşturan küçük ve orta ölçekteki işletmeler ile esnaf borç batağına girdi. 20bin 308 esnaf iflas etmiş, bir önceki yılın aynı döneminde 19bin 859 esnaf iflas etmişti! Ülke iyi yönetilmiyor, ekonomi de sinyaller alarm veriyor! Sorunların çözüme kavuşturulması için mevcut siyasal iktidarın değişmesi, çalmayan halktan yana olan iktidarla; Üreten, büyüyen, adil bölüşümü sağlayan modelin hayata geçirilmesiyle mümkün olacaktır.

    CHP iktidarında;  Esnaf Bakanlığı kurarak, esnaf ve sanatkârların sorunlarının siyasette geniş yer bulmasına olanak tanıyacağız ve sorunlarını çözüme kavuşturacağız.

   Esnaf odalarının yetkilerini ve sorumluluklarını artıracağız, ülkemizde ticaret yapan yabancılara tanınan avantajlar karşısında haksız rekabet etmesini önleteceğiz.

ESNAFA SOSYAL GÜVENCE VE DESTEKLER SAĞLANACAK

  CHP iktidarında,  Emekli olmuş ve işini devam ettiren esnafın Sosyal Güvenlik destek primi ile Sosyal Güvenlikte birlik sağlayarak, esnaf aleyhine olan farklılıkları kaldıracağız.

  Esnafın kira stopajını kaldırıp, kira, araç giderleri ile iş yeri masraflarını vergiden düşülmesini sağlayacağız.

 Esnafın yıllık ödediği vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullandıracağız. Uzun vade düşük faizli kredilerle, kira öder gibi dükkân sahibi olmalarını sağlayacağız. Esnafın örgütlemesi, kredi kooperatiflerinin güçlendirilmesi ile kredi miktarlarının artırılması sağlanacaktır.

  Aynı alanda iş yapan esnafın çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesi ile ortak malzeme kullanımı giderlerinin düşürülmesine destek olacağız. Esnafın kurduğu kümelenme şirketleri ve sosyal işletmelere vergi avantajı sağlayacağız. Tarihi çarşıları özerk yapıya kavuşturacağız.

GENÇLERİ İSTİHDAM EDEN ESAFA DESTEKLER SAĞLANACAK

Meslek lisesi ve çıraklık eğitim merkezlerine devam eden gençlerin vergi ve sigortalarını devlet ödeyecek.

   Vergi mükellefiyeti olduğu halde sigorta kayıt ve tescili yapmamış olan esnaf ve sanatkârlara 2008 yılı öncesinde vergi kaydı, şirket ortaklığı veya ziraat odalarına kayıtlı oldukları süreler içinde borçlanma hakkı tanıyarak sorunları çözeceğiz.

   Çıraklık ve kalfalık eğitimini birleştirerek kalfaların sigorta primleri de devlet tarafından ödenmesini sağlayacağız. Orta direk olarak tanımlanan esnaf ve sanatkârların sorunlarının tamamını çözeceğiz sorunsuz esnaf ve sanatkarlar yaratarak üretimin daha çok olmasını sağlayacağız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15