İnce: CHP mağdurun kimliğine bakmadan yanında durabilmeli

Almanya'da Muharrem İnce rüzgarı esti... Frankfurt’ta Cumhuriyet’in 94. yılı kutlama etkinliğine katılan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Cumhuriyet’in temellerinin sağlam olduğunu belirtti ancak uyarı yapmayı da ihmal etmedi: “Hoşgörüyle karşılaya karşılaya bugünlere geldik. Cumhuriyeti kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyayız!"

07 Kasım 2017 Salı 11:53
İnce: CHP mağdurun kimliğine bakmadan yanında durabilmeli

MİLLET İLKELİ DURANI İKTİDAR YAPAR

CHP Hessen, Rheinland Pfalz Saarland Birliği’nin düzenlediği Cumhuriyet’in 94. yılı kutlamasına katılan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin ilkeli siyaset yapmasını istediğini söyledi. HDP milletvekillerinin dokunulmazlığının kaldırılmasına hayır oyu verdiğini vurgulayan İnce, “CHP ne yapmalı diye soruyorlar. Mağdurun kimliğine bakmaksızın yanında olabilmeliyiz. Bu millet ilkeli duranı iktidar yapar” diye konuştu.

CHP Hessen Rheinland Pfalz, Saarland Birliği, Giessen, Darmstadt, Kassel ve Wiesbaden kentlerinin ardından Frankfurt’ta  Cumhuriyet kutlaması düzenledi.  Fechenheim Saalbau’da düzenlenen kutlamaya SPD Milletvekilleri Turgut Öker ile Handan Özgüven de katıldılar.

MUHALEFET YAPARKEN CESUR OLACAĞIZ

Yalova Milletvekili Muharrem İnce konuşmasında sık sık fıkralara yer vererek dinleyicileri adeta kahkaya boğdu. Diyarbakır’daHDP’li belediye başkanının görevden alınmasının ardından  atanan kayyuma dikkat çeken İnce, istifa ettirilen AKP’li  belediye başkanları içinse  seçim yapıldığını söyledi. Muharrem İnce, “Bu adamları niye istifa ettiriyorsun? FETÖ'cü iseler veya yolsuzlukları varsa savcılık, mahkemeler var. Kendini memleketin sahibi sanıyor. Cumhuriyetin değerlerine düşman oldular. Osmanlı tarihini bilmiyorlar. Osmanlı 223 yıl hep kaybetti. Sevmediğiniz Atatürk ile 30 Ağustos 1923’te toprak kazandık. Cumhuriyet kadın erkek eşitliğidir. Kadının insan yerine konmasıdır. Muhalefet yaparken cesur olacağız, ölümü bile göze alacağız. Hiç moralinizi bozmayın. Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli sağlam. Bizim madenlerimiz, ovalarımız, gençlerimiz var. Avrupa Birliği’nin bizim çocuklarımıza ihtiyacı var. AB yeniliği ancak bizim çocuklarımızla yapabilir. Bunu doğru okuyup çocuklarımıza çok iyi eğitim vermemiz lazım. Çocukları dindar nesil değil, itaat edenler olarak değil, kendine özgüveni olan, itiraz eden iyi eğitimli çocuklar olarak yetiştirmemiz lazım” diye konuştu.

İYİ Kİ BURADASINIZ

Toplantıda konuşan Hessen, Rheinland Pfalz, Saarland Birliği Başkanı Ali Ercan, Cumhuriyetin bir ulusun kendi kadarini kendi eline alması olarak niteleyerek, “Hoşgörüyle karşılaya karşılaya bugünlere geldik. Cumhuriyeti kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyayız. Muharrem İnce parti içi muhalefetti. Ancak hiç kimsenin eleştireceği bir açığı olmadı. İyi ki burdasınız” dedi. Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin bütün dünyaya örnek olmasını istediklerini kaydeden CHP Frankfurt Başkanı Gazi Güleç ise, “Cumhuriyeti haklı gurur ve onurla kutluyoruz. Cumhuriyet bizlerin en büyük güvencesidir. Atalarımızın bu değerleri mirasına sahip çıkmak ve korumak hepimizin en büyük görevidir” diye konuştu.

Son Güncelleme: 08.11.2017 10:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15