İnce'den sert 19 Mayıs mesajı: Aldığınız YASAK kararlarının...

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 19 Mayıs mesajında "Her gün bir ilden, bir yasak kararı basına yansımaktadır. Bu kararları alanlar, bilsinler ki bu bayramın bizlere yaşattığı coşku karşısında aldığınız kararların bizim için bir değeri yoktur' dedi.

19 Mayıs 2017 Cuma 10:12
İnce'den sert 19 Mayıs mesajı: Aldığınız YASAK kararlarının...

Muharrem İnce'nin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajı şöyle:

"Bayramlar toplumlar için ortak ideallere yönelik bütünleşme, ortak değerler etrafında birleşme günüdür. Geleceğe yönelik umutların tazelendiği, kararlılığın gösterildiği ve kendine güveni ifade edildiği günlerdir. Bütün bayramlarımız ortak yaşanmışlığın, gelecekte yaşanacak olanın ruhunu taşır.

19 Mayıs 1919 tarihi, işgale uğramış bir ülkenin kurtuluş mücadelesinin başlangıcıdır.

19 Mayıs 1919 tarihi, ''Ülkenin bütünlüğü, ulusun bağımsızlığı tehlikededir...  Ulusun bağımsızlığını yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır'' düşüncesinin ilk adımıdır.
Bu özel günün geleceğimiz olan gençlerimize armağan edilmiş bayram olması ise çok daha anlamlıdır. Çünkü Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatacak olanlar onlardır.
Bize düşün onların bu görevlerini başarmaları için gerekli olan koşulları hazırlamak, onlara yardımcı olmaktır.

Zor günlerden geçmekteyiz. Bu zorluklar gençlerimizin sorumluluklarını da arttırmaktadır. Türkiye Cumhuriyetinin modern bir devlet ve millet olma mücadelesinin milletin iradesine rağmen durdurulduğu, millet iradesinin gerçek temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu özelliğinin kaldırıldığı, millet iradesinin parçalanarak tek adam rejimi kurulmaya, kurumsallaştırılmaya çalışıldığı, bunun için içinde önemli adımların atıldığı günleri yaşıyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti bir rejim değişikliği yaşamaktadır. Bu yeni rejim Cumhuriyetin yıktığı tek adam rejiminin yeni versiyonudur. Bu rejimin aktörlerinin temel özelliklerinden biri de kuşku yoktur milli bayramlarımıza yönelik açık ya da gizli olumsuz düşüncelere sahip olmalarıdır.

Elbette bu türden düşünce sahibi olanların bizlerin azim ve kararlılığı, gerçeğe olan bağlılıkları karşısında başarılı olmaları mümkün değildir.

Şehit kanlarıyla, onların onur ve şerefleriyle yazılmış bir tarihin karşısında yalanla yazılmaya çalışılan iftira tarihinin, onun sözde tarihçilerinin, sözde destekçilerinin yeri dün de bugün çöplük olmuştur, olmaya devam edecektir.

Devletin valisi olmak yerine bir siyasi görüşün askeri haline olmayı tercih etmiş valicikler bu bayram öncesinde de kendilerini göstermeye başladılar.

Her gün bir ilden, bir yasak kararı basına yansımaktadır. Bu kararları alanlar, bilsinler ki bu bayramın bizlere yaşattığı coşku karşısında aldığınız kararların bizim için bir değeri yoktur. Bize düşen Atatürk’ün gençliğe armağan ettiği bu bayramı coşku ve sevinçle kutlamaktır. Bu zihniyete karşı vereceğimiz en iyi cevap bu olacaktır.

Türk gençliği geleceğimizdir, umudumuzdur. Onlar emanet olarak aldıkları Cumhuriyeti sonsuza kadar koruyacaklardır, yaşatacaklardır. Bayramımız kutlu olsun."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15