İnce, Ecevit’e sataşan Erdoğan’a ne yanıt verdi, hangi fotoğrafı hatırlattı?

Halk Tv’de canlı yayına katılan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Erdoğan’ın Bülent Ecevit sözlerine çok sert yanıt verdi.  İşte İnce’nin mesajlarında öne çıkan başlıklar:

15 Ekim 2017 Pazar 10:43
İnce, Ecevit’e sataşan Erdoğan’a ne yanıt verdi, hangi fotoğrafı hatırlattı?

-BEYZBOL SOPASI: Ecevit’in Clinton karşısındaki duruşuna laf söylüyor. Böyle bir karelik fotoğraflarla bir saniyelik görüntülerle dış politika yürütülemez. Eğer bunlarla areket edelicek olsa söylenecek çok şey var. Eğer bir fotoğraf karesinden söz edilecekse Obama ile telefon görüşmesinde gösterilen Beyzbol sopası neyi ifade ediyor. Bakın şimdi görüntülere de geliyor hep birlikte izliyoruz. Obama Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na ‘şişşt , evladım bakar mısın?’ diye parmak işareti yaptı. Bunu nasıl yorumlayacağız.

-ÇUVAL NE ZAMAN GEÇİRİLDİ? Rahmetli Bülent Ecevit’in Afyon’un Haşhaş dağları konusunda, Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları konusunda, Irak konusunda nasıl dik durduğunu bilmiyor mu? Askerlerimizin başına çuval Ecevit’in değil senin zamanında geçirilmedi mi?

-LAF SÖYLEYEBİLECEK SON KİŞİ: Ecevit’in zamanında Amerika Apo’yu Türkiye’ye vermek zorunda kaldı. Apo’yu Türkişe’ye getiren Ecevit’e, FETÖ’yü isteyen ama getiremeyen Erdoğan laf söyleyemez. Bu konularda Ecevit’e laf söyleebilecek son kişi Erdoğan’dır.

-KAVGA SONRASI EKONOMİK BEDELLER: Hollanda ile kavga ettik Petrol Ofisini verdk, Rusya ile kavga ettik, uçak düşürdük, bizim domatesimiz oraya, onların turistleri buraya gelmedi. Sonra özür diledik, sonra da nükleer santral ihalesini verdik. Her yaptığımız kavgadan sonra bir ekonomik bedel ödüyoruz ve bunu halk ödüyor.

-BÜYÜKELÇİ ÜZERİNDEN SİYASET: Dış politika konuları kamuoyu açıklamaları, mitingler yaparak çözülmez. Muhatapları ile çözülür. Alman Dışişleri Bakanı’na sen benim muhatabım değilsin dedi. Irak Başbakanı İbadi’ye sen benim kıratımda adam değilsin dedi. Alman bakan, Irak Başbakanı muhattap değil ama ABD büyükelçisi muhattap. ABD’ye, Trump’a bir şey söyleyemiyor Büyükelçi üzerinden siyaset yapmaya çalışıyor.

-DÜNYA BİZE GÜLÜYOR: Ya orası bir devlet, sen orayı kendine mi benzettin. Amerika diyor ki, ‘Büyükelçi yalnız değil, ortak kararımız’. Dünyada bizim bu durumumuza gülüyorlar. Büyülelçilik çalışanı tuklanıyor, Amerika diyor ki, ‘ailesi ve avukatına gerekçe gösterilmedi’. Bu kozları vermeyeceksiniz ellerine. Bu FETÖ davalarında ileride bunlar hep sıkıntı yaratacak konular olacak. Tutuklanrma kararını hükümetler değil akimler alır. Ama bizde siyasi talimatla hareket eden bir yargı olduğunu bütün dünya biliyor artık.

-AKP TABANINI DİRİ TUTMAK: Hollanda ile kriz olunca portakal kesiyorlar, Amerika ile kriz olunca Amerikan traşı olmuyorlar. Ben AKP gençlik kollarının hayal gücüne ve politika anlayışına hayranım! Bugün bizim izediğimz dış politika AKP tabanını diri tutmaktan başke bir işe yaramıyor.

-MİLLİ ÇIKAR YOK, GÜNLÜK DUYGUSAL TEPKİLER VAR: Amerika ile krizlerimiz cumhuriyet kurulduğundan bu yana var. İlk kriz Tevhidi Tedrisat’tan sonra çıktı. Amerikan kolejleri kapatıldı. Sonra Jonhson mektubu, Kıbrıs ambargosu, 1 Mart tezkeresi, çuval meseesi oldu. Ülkelerin ilişkilerinde milli çıkarları vardır. Bari İnönü’nün ‘büyük ülkelerle ilişkiye girmek ayı ile yatağa girmeğe benzer’ sözünü hatırlayıp ona göre hareket etseydiniz. Dış politika bugün milli çıkarlara göre değil, Erdoğan’ın günlük duygusal tepkilerine göre belirlenip yürütülüyor.

Son Güncelleme: 17.10.2017 11:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15