İnce'den Erdoğan'a: Kendi ailesini tehdit etmiş olmasın sakın?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, 'malvarlıklarını yurt dışına götürmek isteyen işadamları' söylemiyle bir anlamda ekonomide kötü gidişatın itirafını yaptığı tehdit niteliğindeki açıklamalarına CHP’li Muharrem İnce'den yanıt geldi.

23 Nisan 2018 Pazartesi 13:50
İnce'den Erdoğan'a: Kendi ailesini tehdit etmiş olmasın sakın?

Muharrem İnce, " İşadamlarını tehdit eden Erdoğan, aynı şeyi dönüp kendi çocuklarına ya da Binali Yıldırım’ın çocuklarına da yapar mı acaba? Bu çocuklara sorsun bakalım, acaba yurtdışında paraları var mı yok mu. Hata yapıp, yanlışlıkla kendi ailesini tehdit etmiş olmasın sakın?” diye sordu.

İnce, geçtiğimiz aylarda gündeme bomba gibi düşen Man Adası belgelerini hatırlatarak, "Erdoğan işadamlarını tehdit etmeden önce kendi çocuklarına ve Binali Yıldırım’ın ailesine sorsa keşke, yurtdışında paraları var mı diye…" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, DEİK Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada yurtdışına para çıkaran iş insanlarını yönelik  "Her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek, geliştirmek, yaygınlaştırmak için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa kimse kusura bakmasın onu da affetmeyiz” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu çıkışına CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce çok net bir cevapla karşılık verdi.

Ekonomik gücü olan pek çok insanın, hem varlıklarını hem de yatırımlarını yurtdışına taşıdığına kendisinin de tanık olduğunu söyleyen İnce şunları kaydetti: 

“Bu insanlar, Türkiye’nin geleceğinden kaygı duyan insanlar. Bu insanları tehdit etmek yerine, ‘Acaba neden gidiyorlar?’ diye düşünmesi gerekir Erdoğan’ın. Aslında tam olarak da bu tehditler yüzünden gidiyorlar.”

İnce, yurt dışına para transfer etmenin suç olmadığını belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çocuklarının Man Adası üzerinden yurt dışına transfer ettiğini ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çocuklarının da Hollanda’da milyonlarca Avro'luk varlıkları olduğunu anımsattı. CHP’li İnce şöyle devam etti:

“İşadamlarını tehdit eden Erdoğan, aynı şeyi dönüp kendi çocuklarına ya da Binali Yıldırım’ın çocuklarına da yapar mı acaba? Bu çocuklara sorsun bakalım, acaba yurtdışında paraları var mı yok mu. Hata yapıp, yanlışlıkla kendi ailesini tehdit etmiş olmasın sakın?”

Son Güncelleme: 23.04.2018 13:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15