"İsmail Kahraman emireri, Numan Kurtulmuş edepsiz"

"İsmail Kahraman emireri, Numan Kurtulmuş edepsiz"

26 Mayıs 2016 Perşembe 15:10

CHP'den görülmemiş sertlikte, ültimatom gibi açıklama:

"AKP'liler, havuz medyası ve Meclis başkanı saptırıyor"

Grup Başkanvekilleri Levent Gök, Özgür Özel ve Engin Altay çok sert bir yazılı açıklama yaparak Salı günkü grup toplantısında atılan sloganların CHP aleyhinde bir karalama kampanyasına dönüştürüldüğünü ifade etti.
Üç başkanvekili, AKP yetkilileri, havuz medyası ve Meclis Başkanının yanlı tutum sergiledini savunurken, Hükümet Sözcüsü Numan kurtulmuş içinse çok sert nitelemeler yapıldı. CHP'lilerin açıklamasında Kurtulmuş, "Daha düne kadar Recep Tayyip Erdoğan’a 'Firavun' ve 'Karun'  diyerek eleştiren, şimdi Firavun’un karşısında diz çöken Numan Kurtulmuş’un da ne kadar edepten yoksun olduğunu bir kez daha gördük" denildi. Gök, Özel ve Altay’ın yazılı açıklaması şöyledir:
KARALAMA KAMPANYASI: Geçtiğimiz Salı günkü (24 Mayıs 2016) Grup toplantımızda Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na katıldığı şehit cenazesinde yapılan yumurtalı saldırıyı protesto eden katılımcıların attığı slogan üzerinden; AKP yetkilileri, havuz medyası ve Meclis Başkanı tarafından bilerek ve aleni bir şekilde karalama kampanyası başlatılmıştır.
SLOGAN VATANDAŞLARA DEĞİL, ÇİRKİN SALDIRIYA: O günkü olayın, atılan sloganların açıkça saptırıldığı ve başka bir mecraya çekilmek istendiği ortadadır. Atılan sloganın AKP’ye oy vermiş kıymetli yurttaşlarımıza yönelik olmadığı; sadece ve sadece Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na 20 Mayıs 2016 günü katıldığı şehit cenazesinde yapılan çirkin saldırıya yönelik olduğu da aşikardır.
KURTULMUŞ FİRAVUN KARŞISINDA DİZ ÇÖKMÜŞ: Ancak ne yazık ki, bu konuda hükümet sözcüsünün yaptığı açıklamayı hayretle ve ibretle izledik. Daha düne kadar Recep Tayyip Erdoğan’a “Firavun” ve “Karun”  diyerek eleştiren, şimdi Firavun’un karşısında diz çöken Numan Kurtulmuş’un da ne kadar edepten yoksun olduğunu bir kez daha gördük.
KAHRAMAN DE ERDOĞAN'IN EMİRERİ: Ayrıca; laikliğin Anayasa’dan kaldırılması konusunda söylemlerini ısrarlı bir şekilde devam ettiren Meclis Başkanı’nın da bu konuda açıklama yapmasını ve konuyla ilgili araştırma başlatacak olmasını da anlamlı buluyoruz.  Bir parlamento üyesi olan ve Meclis’te ana muhalefet partisinin Genel Başkanlığını yapan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan çirkin ve edep dışı saldırıyı kınamayan, bu konuyu araştırmayan, geçmiş olsun telefonu açmayan Meclis Başkanı’nın da bir kez daha Recep Tayyip Erdoğan’ın düşük profilli bir emireri olduğu ortaya çıkmıştır.
OLAY SAPTIRILIYOR: Bilinmelidir ki; AKP aleyhine atılan en sert sloganları bile susturan Genel Başkanımız, 24 Mayıs 2016 Salı günkü grup toplantımızda atılan bu sloganı da eliyle durdurmuş ve buna müsaade etmemiştir.
ESEFLE KARŞILIYOR, AMA ŞAŞIRMIYORUZ: Tüm bunlar kamuoyunun gözü önünde olmasına karşın Meclis Başkanı ve AKP’li yöneticilerin olayı saptırarak, gerçekliğinden kopararak, hem partimize hem de Genel Başkanımıza saldırının bir aracı haline getirmelerini esefle karşılıyor ama şaşırmıyoruz.

Son Güncelleme: 26.05.2016 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15