İşte AKP’nin belediye başkan adayları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde 40 ilin belediye başkan adayını açıklıyor. Açıklanacak isimler arasında üç büyük kentin yer almadığı öğrenildi. Alkışlar arasında kürsüye gelen Erdoğan sözlerine "Sayın Bahçeli'ye cumhur ittifakına bağlılığı için teşekkür ederim" diye başladı. İşte Erdoğan'ın açıkladığı isimler...

24 Kasım 2018 Cumartesi 15:39
İşte AKP’nin belediye başkan adayları

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen AKP Belediye Başkanı Adaylarını Tanıtım Toplantısı’nda partisinin 14 büyükşehir, 26 il belediye başkan adayını açıklıyor.  AKP’ni İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının ise bugün açıklanacak isimler arasında yer almayacağı öğrenildi.

İŞTE AKP’NİN ADAYLARI…

Adıyaman – Süleyman Kılıç (Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi bölümü)
Amasya – Cafer Özdemir (Mevcut Amasya Belediye Başkanı
Antalya – Menderes Türel (Mevcut Antalya Belediye Başkanı)
Ardahan – Yunus Baydar (eski Ardahan İl Başkanı)
Artvin – Mehmet Kocatepe (Mevcut Artvin Belediye Başkanı
Bartın – Yusuf Ziya Aldatmaz (AKP Bartın Merkez İlçe Başkanı)
Batman – Murat Güneştekin (AKP Batman eski İl Başkanı)
Bayburt– Fatih Yumak (AKP il başkanı)
Bitlis – Nesrullah Tanğlay (AKP Bitlis il başkanı)
Bolu– Fatih Metin (Ticaret Bakan Yardımcısı)
Burdur – Deniz Kurt (Eski AKP Burdur Teşkilat Başkanı)
Bursa – Alinur Aktaş (Mevcut Bursa Belediye Başkanı)
Denizli – Osman Zolan (Mevcut Denizli Belediye Başkanı)
Diyarbakır – Cumali Atila (Mevcut Belediye Başkanı/Kayyım)
Düzce  -Faruk Özlü (Eski bakan)
Elazığ – Şahin Şerefoğulları (İş adamı)
Erzurum – Mehmet Sekmen (Mevcut Erzurum Belediye Başkanı)
Gaziantep – Fatma Şahin (Mevcut Gaziantep Belediye Başkanı)
Giresun – Aytekin Şenlikoğlu (AKP Giresun İl Başkanı)
Gümüşhane – Ercan Çimen (Mevcut Gümüşhane Belediye Başkanı)
Hakkari  -Cüneyt Epcim (Hakkari Vali Yardımcısı)
Kahramanmaraş – Hayrettin Güngör (TBB Genel Sekreteri)
Karabük – Burhanettin Uysal (Eski AKP milletvekili, eski Karabük Üniversitesi Rektörü)
Kastamonu – Tahsir Babaş (Mevcut Kastamonu Belediye Başkanı)
Kayseri – Memduh Büyükkılıç (Melikgazi Belediye Başkanı)
Kırıkkale – Mehmet Saygılı (Mevcut Kırıkkale Belediye Başkanı)
Kırklareli  Burak Süzülmüş
Kilis – Mehmet Abdi Bulut (Eski Kilis Belediye Başkanı)
Kocaeli – Tahir Büyükakın (Bilecik Valisi)
Malatya – Sehalattin Gürkan (Battalgazi Belediye Başkanı)
Nevşehir – Rasim Arı  (Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı Daire Başkanı)
Niğde – Emrah Özdemir (AKP Niğde eski il başkanı)
Ordu – Hilmi Güler (Eski Bakan)
Rize  –Rahmi Metin (Rize eski İl Genel Meclis Başkanı)
Samsun – Mustafa Demir (Eski Bakan)
Sinop – Ali Çöpçü (AKP Sinop İl Başkanı)
Şanlıurfa – Zeynel Abidil Beyazgül (AKP eski il başkanı)
Şırnak – Mehmet Yarka (İş adamı)
Tekirdağ – Mestan Özcan (Ziraat mühendisi)
Yalova – Yusuf Ziya Öztabak (AKP Yalova İl Başkanı)

‘AK PARTİ OLARAK CUMHUR İTTİFAKINA BAĞLILIĞIMIZI BURADAN BİR KEZ DAHA DUYURUYORUZ’
 

Sizleri en kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. Kuruluşundan bugüne, sandık kurulu üyeliğinden genel başkanlığa kadar her kademede belde, il teşkilatlarımızda hizmeti geçmiş arkadaşlarımızın tamamını yad ediyorum Sözlerimin hemen başında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye cumhur ittifakına olan bağlılığını bugün bir kez daha beyan ettiği için bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz de AK Parti olarak ülkemizin ve milletimizin beka mücadelesinin en önemli dayanak noktalarından biri olarak gördüğümüz cumhur ittifakına bağlılığımızı buradan tekrar beyan ediyoruz. Sayın Bahçeli’ye önümüzdeki seçimlerde, İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday çıkarmayarak AK Parti’yi destekleme kararı için de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Türkiye, cumhur ittifakından aldığı güç ile çok daha zorlu ve büyük mücadelelerden başarıyla çıkacaktır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile hedeflerine ulaşma gücü artan Türkiye inşallah 2023’e bu heyecanla ulaşacaktır. Özellikle 31 Mart seçimlerinin gerçekten cumhur ittifakı karşısında yer alarak, sayın Bahçeli’nin ifadesiyle zillet ittifakı karşısında yükümüzün ne kadar ağır olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

‘GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ’

Gece gündüz demeden çalışacağız. Ana kademe, kadın kollarımız, gençler; kapı kapı dolaşarak çok koşacağız. İnşallah 31 Mart gecesi bizler için çok anlamlı olacak, çok farklı olacak. Birileri için ittifaklar seçimle, sandıkla sınırlı olabilir. Bugün AK Parti adaylarından 40 büyükşehir veya il merkezimizdeki isimleri açıklamak üzere bir aradayız. Bu isimleri sizlerle paylaşmadan önce önümüzdeki seçimlerde milletimize nasıl bir mahalli idareler yönetimi vizyonu sunacağımıza dair kısa bir bilgi vermek istiyorum. Seçim manifestomuzu inşallah önümüzdeki ay adaylarımızın tamamını ilan ettikten sonra milletimizin takdirine sunacağız. Burada sadece bir çerçeve çizmekle yetineceğim.Şimdi yeni bir seçime giriyoruz. 31 Mart 2019 için asıl sloganımız belli ama bunu seçim manifestomuz ile birlikte açıklayacağız. Yeni dönemin en önemli özelliği hizmet belediyeciliğini, gönül belediyeciliği ile daha üst noktaya taşıyacak olmamızdır.

Biz göreve geldiğimiz andan itibaren hem hükümette, hem mahalli idarelerde bu asırlık ihmalleri gidermenin mücadelesini verdik. Bir taraftan şehirlerimizin sorunlarını tek tek çözerken, diğer taraftan da belediyeciliğe yepyeni bir bakış açısı kazandırdık. Formülümüz gayet basit. Biz milletimizin aklını çelmenin değil, gönlüne girmenin peşinde olduk. Biz her şeyden önce kalpleri fethetmenin mücadelesini yürüttük. Seçimler sandıkta değil gönüllerde kazanılır veya kaybedilir.

‘HER SEÇİMDE OY HEDEFİ MÜMKÜNSE YÜZDE 100’ÜN DESTEĞİNİ ALMAKTIR’

Şunu unutmayın, AK Parti’nin her bir teşkilat mensubu, her bir gönüllüsü 81 vilayetimizin tamamında, her ilçemizde, köyümüzde kapısını çalmadık hane, elini sıkmadık vatandaş kazanmadık gönül bırakmayacak şekilde çalışmayı sürdürecektir. Dikkat ediniz başlayacaktır demiyorum sürdürecektir diyorum. Çünkü biz bu gönül kazanma çabamızı hiç bırakmayacağız. Bize sempatiyle bakan ama oy vermeyen vatandaşlarımızı saflarımıza katacağız. Oy vermediği gibi bize sempatiyle bakmayan herkese de ülkemiz için yaptıklarımızı, yapacaklarımızı anlatacağız ve onların da gönlünü kazanacağız. Bunun için AK Parti’nin her seçimde oy hedefi mümkünse yüzde 100’ün desteğini almaktır. Bu orana ne kadar yaklaşırken kendimizi o derece başarılı görürüz. Biz oy oranımız düştüğünde, iktidarımız tehlikeye düştüğü için değil milletimizin gönlünde irtifa kaybettiğimiz için üzülüyoruz. Oy oranımız yükseldiğinde, milletimizin gönlündeki yerimizi sağlamlaştırdığı için seviniyoruz. Kibir, büyüklük taslama, millete tepeden bakma, milletle irtibatı koparma hastalığına kapılanların AK Parti çatısı altında yeri olamaz

Son Güncelleme: 24.11.2018 16:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15