İyi Parti'den 'Yusuf Halaçoğlu' açıklaması

İyi Parti kurucuları arasında yer alan Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu'nun milletvekili adaylık listesinde bulunmamasıyla ilgili partisinden açıklama geldi.

22 Mayıs 2018 Salı 16:33
İyi Parti'den 'Yusuf Halaçoğlu' açıklaması

 İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan, "Kendisi Kayseri’den aday olmak istemediğini söyleyince maalesef listemizde yer alamadı"

Sözcü'den Zeynep Gürcanlı'ya konuşan Türkkan şunları söyledi: 

"Sayın Yusuf Halaçoğlu Kayseri milletvekilimiz. Kendisinin de doğal olarak Kayseri’den aday olmasını parti yönetimi olarak öngördük.Kendisi de İzmir’den aday olmak istediğini, oraya yerleşmek istediğini ifade etti. Ancak Genel Başkan Yardımcılarımızın İzmir’de liste başı adayı olmaları nedeniyle Kayseri konusunda aday olmasının uygun olabileceği ifade edildi. Kendisi de Kayseri’den aday olmak istemediğini söyleyince maalesef listemizde yer alamadı." 

Halaçoğlu: Kırgınım

Konuyla ilgili açıklama yapan Halaçoğlu ise  “Bana bir yer bulamadılar, kırgınım ve tepkiliyim” dedi. "Aileyi bir araya getirmek için İzmir ya da Ankara'dan aday gösterilmeyi talep ettim" diyen Halaçoğlu, "Ben MHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçtiğim zaman araştırma görevlisi olan eşimi Ankara'dan İzmir’e tayin ettiler. Eşim orada kalınca, iki küçük çocuğuma da ben bakmak zorunda kaldım. Aile bütünlüğümüz bozuldu. Aileyi bir araya getirmek için İzmir ya da Ankara'dan aday gösterilmeyi talep ettim. Parti yönetimi tekrar Kayseri’den aday olmamı isteyince kabul etmedim. İYİ Parti için bu kadar mücadele etmiş bir adama, bir yer bulamadılar. Aday yapılmamama çok tepki var. Milletvekili olmam önemli değil ama yapılan uygulamaya kırgınım” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 29.05.2018 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15