“Kadına yönelik şiddet vakaları, AKP ve zihniyetinin ürünüdür”

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN, Özgecan cinayetinin yıldönümünde dikkat çekici açıklamalarda bulundu...

10 Şubat 2018 Cumartesi 13:46
“Kadına yönelik şiddet vakaları, AKP ve zihniyetinin ürünüdür”

“Kadına yönelik şiddetin faturası yine kan dondurdu”

            11 Şubat 2015’te Mersinde hunharca öldürülen Özgecan’ın, kamuoyu vicdanında derin yaralar açtığını ancak geçen süreçte kadına yönelik her türlü şiddet ve istismar ile kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğini belirten TÜRKMEN, “Özgecan’ın ölümünün 3. yıldönümünde, 2018 yılının ilk ayında kadına yönelik şiddetin faturası yine kan dondurdu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun verilerine göre sadece 1 ayda, 2018 Ocak ayında, 28 kadın öldürüldü, 147 çocuk istismara uğradı, 25 kadına cinsel şiddet uygulandı” dedi.

            “AKP iktidarı döneminde kadın cinayetleri yüzde 1400 arttı”

            Türkmen açıklamasında AKP iktidarını sert bir dille eleştirerek şunları söyledi: “2002 yılında manevi değerlerin büyük yaralar aldığı iddiası ile iktidara gelen AKP döneminde; kadına uygulanan şiddet, tecavüz, cinsel istismar ve cinayetlerde sayısız artışlar yaşanmıştır. Bu vahim tablonun birincil sorumlusu; döneminde yüzde 1400 artış gösteren kadın cinayetleriyle AKP iktidarı ve onun yetersiz politikalarıdır.

            “Kadın düşmanlığı toplumun en yaygın katmanlarına kadar nüfuz ettirildi”

AKP zihniyeti, gericiliği her alanda yaygınlaştıran söylem ve eylemleriyle ve beslediği kadın düşmanlığıyla, kadınlara dair ifade ettikleri düşünce ve fetvaları ile kadını ikinci sınıf vatandaş olarak gören ideolojilerini toplumun en yaygın katmanlarına kadar nüfuz ettirmiştir.

“Çözüm önerilerimiz dikkate dahi alınmıyor”

Tüm bu vahim olayların  engellenmesi, önlem alınması, yasal ve cezai yaptırımların artırılması için CHP olarak verdikleri bir dizi kanun teklifi ve önerilerinin ise iktidar tarafından dikkate alınmayıp reddedildiğini ifade eden TÜRKMEN, “iki sene önce verdiğim, kadın ve çocuğa karşı işlenen öldürme eylemlerinde iyi hal indirimlerinin kaldırılması, cinsel taciz ve tecavüz vakalarında cezayı mağdurun şikayeti şartına bağlayan düzenlemelerin yürürlükten kaldırılması, tecavüz suçlarına verilen cezaların arttırılması ve bu cezalarda indirim yapılmasının engellenmesi ile 18 yaşından küçüklere yönelik her türlü cinsel davranışın çocukların cinsel istismarı adı altında düzenlenmesini öngören kanun teklifimin halen gündeme alınmayıp komisyonda bekletiliyor olması iktidarın konuya vurdum duymaz yaklaşımının en acı örneğidir. Kadın cinayetleri konusunda önlem alması bir yana, eylem ve söylemleri ile şiddeti körükleyen AKP, kadına yönelik her türlü şiddet, tecavüz, istismar ve cinayetin azmettirici erkek egemen ideolojisidir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15