"Katliamcı terörist Türkiye'de kimlerle iletişime geçti?"

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE ANKARA MİLLETEVEKİLİ YILDIRIM KAYA SEÇİM ÇALIŞMALARI İÇİN GELDİĞİ BARTIN AMASRA’DA DÜZENLENEN MİTİNGDE KONUŞTU: YENİ ZELANDA’DA CAMİ KATLİAMINI YAPAN TERÖRİST TÜRKİYE’DE KİMLERLE İLETİŞİME GEÇTİ AÇIKLAYIN

17 Mart 2019 Pazar 17:05
"Katliamcı terörist Türkiye'de kimlerle iletişime geçti?"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya seçim çalışmaları için Bartın’ın Amasra ilçesine geldi. Amasra Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde halka seslenen Kaya, “Kuzeyin incisi Amasra’da bahar hazırlıkları çoktan tamamlanmış. Bu arada, baharın gelişini yasaklamaya çalışanlar da var! Oysaki örgütlemişler baharı, tüm renkleriyle geliyor.” kedi.

BAHARIN GELİŞİNİ ENGELLEYEMEZSİN

Kaya, “AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendi anketçileri de dahil olmak üzere, tüm anketlerin Ankara’da Mansur Yavaş’ın kazanacağını açıklamasından sonra, ‘anketlere inanmıyorum’ diyerek anketçilerin televizyonlara çıkmasını yasaklamış. Sen, anketçilerin televizyonlara çıkmasını yasaklarsın, ama baharın gelişini engelleyemezsin.” ifadelerini kullandı. 

AYIP OLAN VATANDAŞINI 200 GRAM ÇAYA MUHTAÇ ETMEKTİR

 AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Adana mitinginde çay paketi almak için kavga eden vatandaşlara, “Neden kavga ediyorsunuz, ayıptır ” diyerek azarladığını söyleyen Kaya,  “Asıl ayıp olan oy için vatandaşının tepesine çay paketi fırlatmaktır. Asıl ayıp olan vatandaşı 200 gram çaya muhtaç etmektir. Asıl ayıp olan, geri kalmış ülkelerde bile görülmeyen bir yöntemle, halkı aşağılayarak oy istemektir.” dedi.

YENİ ZELANDA’DA CAMİ KATLİAMINI YAPAN TERÖRİST TÜRKİYE’DE KİMLERLE İLETİŞİME GEÇTİ AÇIKLAYIN

“Geçen hafta Yeni Zelanda’da camiye düzenlenen silahlı saldırıda 49 kişi hayatını kaybetti, 48 kişi de yaralandı. İnsanlığın başı sağ olsun, yaralılara acil şifalar diliyorum.” diyen Kaya, “Kin tohumu ekerek toplumları zehirleyenlere, nefret dilini kullananlara, ırkçılık, ayrımcılık yapanlara lanet olsun.” ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Kaya, “Eyy Recep Tayyip Erdoğan; millete çay dağıtacağına, CHP Genel Başkanına saldıracağına, Yeni Zelanda’da cami katliamı yapan terörist, Türkiye’de kimlerle iletişime geçmiş, kimlerle görüşmüş, neler yapmış, nerelerde kalmış kamuoyuna açıkla” dedi.

Yeni Zelanda’da katliam yapan teröristin, AKP iktidarında 2 defa Türkiye’ye giriş yaptığını, sonra da elini kolunu sallayarak gittiğini söyleyen Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da sert bir dille eleştirdi.

Kaya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya  “Meydan meydan gezip halka korku salacağına, milletvekillerimize tehditler savuracağına, İŞİD’li teröristleri hastanelerde tedavi ettirip sokağa salacağına görevini yap! İçişleri Bakanlığı koltuğunu boşa işgal etme.” diye seslendi.

AMASRA’DA ÇEVRE DOSTLARI KAZANDI

Amasra için “kuzeyin incisi” diyen Kaya, “3000 yıllık tarihiyle, doğasıyla Türkiye’nin cennet köşelerinden biri.  Diğer bir deyişle kuzeyin incisi… Fatih Sultan Mehmet Amasra’yı ilk gördüğünde ‘Lala, lala Çeşm-i Cihan bu mu ola?’ demiştir. Ancak AKP, Fatih’in gördüğü gözle Amasra’yı görmediği için, yeşil ile denizin buluştuğu yere termik santral yapmaya girişti.” ifadelerini kullandı.

Kaya, “Bartın Platformu, Türkiye’deki çevrecilerle birlikte, Amasra’yı kurtarmak için büyük bir mücadele verdi… Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunu olumlu veren Çevre ve Şehircilik Bakanlığına 43 bin vatandaşımız dilekçe ile itiraz etti. Bartın Platformu’nun, 7 Kasım 2016 tarihinde topladığı 2 bin 19 imzayla Zonguldak İdare Mahkemesi’nde açtığı dava, 2019 yılında sonuçlandı. Sonunda kazanan Amasra oldu. Termik santral için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği ÇED olumlu raporu,  Danıştay 14. Dairesi tarafından iptal edildi. Bu karar ‘Ankara’da Yargıçlar var’ sözünü bir kez daha doğruladı.” dedi

Bartın halkının, Amasra halkının ve tüm Türkiye’deki çevre dostlarının mücadelesi bir kez daha Amasra’yı kurtardığını söyleyen Kaya, “AKP’nin yeniden termik santral dosyasını açıp açmayacağını bilmiyoruz.   Ancak şundan eminiz, çevre dostları Amasra’nın yok edilmesine asla seyirci kalmayacak” dedi.

Gömü ve Tarlaağzı köylülerinin zeytin ağaçları için verdiği mücadeleyi de hatırlatan Kaya, “Gömü ve Tarlaağzı köylüleri termik santral için binlerce zeytin ağacını katledenlere karşı nasıl nöbete başladıysa, zeytin ağaçlarını korumaya aldıysa, bundan sonra da aynı kararlılıkla mücadeleye devam edecekler.” dedi.

Amasra’da işsizlik ve göç var diyen Kaya, “Amasra; tarım ve turizm cenneti olmasına rağmen insanlar işsiz. Göç alması gereken ilçemiz göç veriyor. Bu durumun sorumlusu Amasra halkı değil, Türkiye’yi yönetemeyen AKP’dir.” dedi.

GÜCÜMÜZÜ BÖLMEYELİM

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, aday yapılmadıkları için, bağımsız ya da başka partilere geçerek aday olanlara da birlik çağrısında bulundu. Kaya, “Siyaset hakkıyla yapıldığında, bir hizmet yarışıdır, bir nöbet değişimidir.  Bizler zaman zaman o nöbetin başında oluruz, günü geldiğinde de nöbeti başka arkadaşlarımıza, yoldaşlarımıza devrederiz. Nöbeti devrettiğimizde de küsme, kırılma olmaz. Nöbetimizi en iyi şekilde tutmanın huzurunu ve gururunu yaşarız. Nöbete talip olanlara, tecrübelerimizle yol gösterip, destek oluruz. Yeni nöbete başlayanların yoluna yoldaş oluruz.” dedi.  

Kaya, “Nöbeti devreden tüm yoldaşlarıma sesleniyorum, kişisel kırgınlıklarımızı bir kenara bırakalım, Türkiye için bir kez daha elimizi taşın altına koyalım, gücümüzü bölmeyelim. Gelin kol kola omuz omuza çalışalım, geleceğimizi başka ellere teslim etmeyelim.” dedi.

Amasra CHP Belediye Başkan Adayını da tanıtan Kaya, “Amasra Belediye Başkan Adayımız Recai Çakır bir öğretmen. Bugüne kadar nasıl binlerce körpe fidanlarımızı yetiştirdiyse, bundan sonra da Amasra’ya öyle sahip çıkacak. Amasra’nın tarihi mirasını, doğasını, zeytinini, yeşilini, ormanını, denizini aynı özenle koruyacak, gözü gibi bakacak.” dedi.

 “Amasra baharlara gebe” diyen Kaya konuşmasını “Martın Sonu Baha’” sloganıyla bitirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15