Kılıçdaroğlu: Eğer bir ülkede kadının yüzü gülüyorsa...

Kılıçdaroğlu: Eğer bir ülkede kadının yüzü gülüyorsa...

08 Ekim 2016 Cumartesi 14:17
Kılıçdaroğlu: Eğer bir ülkede kadının yüzü gülüyorsa...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğer bir ülkede kadının yüzü gülüyorsa bilin ki o ülke mutlu bir ülkedir, bilin ki o ülkede huzur vardır. Kendi ülkemizde en çok huzura ihtiyaç duyuyoruz, barışa, birbirimizi sevmeye ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

İzmir'de projele açılışlarına katılmak üzere kente gelen Kemal Kılıçdaroğlu, Balçova'da açılışını yapacağı Engelli Merkezi ve Down Kafe’yi ziyaret ederek engelli vatandaşlar ve otizmli çocuklarla sohbet etti. Balçova Belediyesi Spor Kompleksi'nde düzenen açılış törenine geçen Kılıçdaroğlu, buradaki konuşmasında Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya’nın "kentteki suç oranlarının 12 yılda neredeyse yok noktasına geldiğine" dair sözlerine atıfta bulunarak, bu düşüşün CHP'li belediyelerin yer aldığı illerde görüldüğünü belirti. Kılıçdaroğlu, "Suç oranlarının düşmesiyle ilgili yapılanlar sadece Balçova'yla sınırlı değil. İzmir’in genelinde, Eskişehir'de, Muğla’da, Tekirdağ’da... Nerede bir CHP’li belediye varsa tek hedefimiz o yerde mutlu insanların yaşamasını sağlamak" dedi. "Bir ülke düşünün, küçük bir beldede suç oranını bindeli rakamlara indiren bir belediye başkanının başarısı. Bir ülke düşünün, 14 yıldır ülkeyi yönetiyor ve o ülkeyi bir darbe noktasına taşıyor. Aradaki farka bakın. Birisinde insan, insan sevgisi, mutlu insanlar yaratmanın sevgisi. Öbür tarafta rant ve baskının oluşturduğu bir tablonun gerçekleşmiş olması" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, Balçova’da yapılanların tümününü Türkiye’de yapmak istediklerini, suç oranlarının azalmasını ve insanların mutlu olmasını hedeflediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Toplumu bölen, ayrıştıran politikalardan bıktık" "Bir ülkede insanların mutlu olduğunu nereden ve nasıl öğrenebiliriz? Eğer bir ülkede kadının yüzü gülüyorsa bilin ki o ülke mutlu bir ülkedir, bilin ki o ülkede huzur vardır. Kendi ülkemizde en çok huzura ihtiyaç duyuyoruz, barışa, birbirimizi sevmeye ihtiyaç duyuyoruz. Kavgadan, ayrışmadan, bölünmeden bıktık. Toplumu bölen, ayrıştıran politikalardan bıktık. O nedenle Balçova’dan bütün Türkiye’ye sesleniyorum. Bir arada, beraberce, huzur içinde yaşayabiliriz. Bunun yolu ve yöntemi var. Balçova’da nasıl yaptıysak, Türkiye’de de yapacağız. Bizim belediyelerimizin bir özelliği var. Bizim belediyelerimiz, CHP’li belediyeler, kenti ranta değil kentliye teslim ederler. Kentin rantını kente bölüştürürler. Bir kişinin zengin olmasını değil o kentteki yaşayanların tümünün varlıklı olmasını isterler. Yeşili isterler, doğanın güzelliğini isterler, bizimle birlikte kentte yaşayan bütün canlıların korunmasını isterler. Bunun mücadelesini veriyoruz ve bu mücadelede emin olun hep birlikte başarıyı yakalayacağız." Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Balçova Belediyesince yapılan Engelli Merkezi, Down Kafe ve spor tesisleri tribünlerinin açılışını gerçekleştirdi, rekreasyon alanının temelini attı. Kılıçdaroğlu, daha sonra açılışı yapılan tesiste yer alan Kent Belleği Müzesi'ni gezdi.

Son Güncelleme: 08.10.2016 14:17
Anahtar Kelimeler:
Kılıçdaroğluİzmir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15