Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a hodri meydan: 'Varsa cesaretin...'

4 yılda terörü bitireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, bir kez daha kendisini hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı canlı yayında tartışmaya davet etti.

14 Eylül 2017 Perşembe 16:08
Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a hodri meydan: 'Varsa cesaretin...'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tarım toplantısı için geldiği Balıkesir'de gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, 4 yılda terörü bitireceğini söyledi. Balıkesir'e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, toplantı sonrasında basının karşısına geçerek gündemi değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, "Gündemimizde tarım ve tarımın sorunları var. Balıkesir tarım açısısından en önemli kentlerden birisi. Gerçekten de Balıkesirlilerin yüzde 30'u kırsal kesimde yaşıyor, üretiyor. Beyaz et, yem, yumurta ve sütte Türkiye 2.'si olan ilimiz. Balıkesir, tarımın başkenti tanımını hak eden kentlerden birisi. Tarımın sorununu dinledik ama üreticiler hak ettikleri fiyattan ürünlerini satamıyorlar. Üreticinin borç batağı içinde olduğunu hemen hemen hepsi söylüyor. Zarar ediyoruz diyorlar. Herşey çok pahalı ama ürünün karşılığını alamıyoruz dediler. Samsun'dan gelen bir arkadaşımız vardı, kendi bölgesine ait sorunları anlattı. Konuşmayan hükumetin kendisi, dertlerin üstü örtülmek isteniyor. Beyaz et üreticinin, hububat üreticinin gündemi ayrı Sayın Erdoğan'ın gündemi ayrı. Sayın Erdaoğ'ın tek gündemi var benim. Türkiye'nin gerçek sorunlarını konuşamıyoruz. Sorduğu ilk soru 'Sen kimsin'? 4 yılda terörü bitireceğim. Bitirmediğim taktirde siyaseti tümü ile bırakacağım" dedi.

İSTEDİĞİN KANALDA ÇIK KARŞIMA

Erdoğan'ın 'kavgaysa kavga' sözüne yanıt veren Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Ben senin televizyona çıkmaktan korktuğun kişiyim. Yüreğin yetiyorsa gel, terörü 4 yılda nasıl bitireceğimi sana anlatacağım ve  sende dinleyeceksin, vatandaşlar da dinleyecek. Bu ülkeye barışı ve huzuru nasıl getireceğimizi sana anlatacağım, sen de dinleyeceksin, vatandaşlar da dinleyecek. Bana istediğin soruyu sorabilirsin, ben de sana soracağım.

Soruları ben şimdiden sana söyleyeyim, cevabını hazırla öyle çık. Korkma benden. Ben düzgün insanım. Sorulması gereken soruyu sorarım. Cesaretin varsa gelirsin. TRT var, devletin televizyonu. Hem senin hem benim vergilerimle besleniyor.  Oraya çıkalım." Erdoğan 'kavgaysa kavga' deyince benimle televizyona çıkmayıo kabul ettiğini düşündüm. Bizim kavgamız demokrasi kavgası. Elimize silah alıp sokağa çıkacak değiliz. Kavgamız demokrasi kavgası.

Erdoğan da 'varım' demiş. Ben de varım. Hemen acele seni TRT'de bekliyorum. Eğer TRT'yi uygun görmezse arzu ettiği televizyon kanalında bekliyorum. Soruları sormuştum, hazırlık yapsın diye bir soru daha soruyorum. Bu milletin başına PKK'yı, IŞİD'i, FETÖ'yü kim musallat etti? Rahmetli Ecevit'ten iktidarı devraldığınızda PKK yoktu, IŞİD yoktu, FETÖ yoktu. Şimdi hem IŞİD var, hem PKK var, hem FETÖ var. Bunları sen besledin, sen büyüttün. Oslo'da bunlarla beraber oldun. Habur'da devletin savcısını, hakimini bunların ayağına sen gönderdin.

Dolmabahçe'de, İmralı'da oturdun.  Döndün FETÖ'ye 'Ne istediniz de vermedik' dedin. Onlara her istediklerini verdiler. İyi de bu ülkenin çiftçisine niye vermedin? Emeklisine, taşeton işçisine, garibanına neden vermedin? Şimdi kalkmışsın sabah, öğlen, akşam FETÖ. Sabah, öğlen, akşam Kılıçdaroğlu. Neden benimle uğraşıyorsun? Beni konuşuyorsan karşıma çıkıp soru sormaya neden cesaret edemiyorsun?

Sorularımdan korkuyorsun, korkacaksın da. Sesimi duyunca, fotoğrafımı görünce kan beynine sıçrıyor. Sıçrasın. Ben mazlumların savunucusuyum, sen belli kesimlerin savunucusun. Senin terör örgütlerine yardım ettiğini iyi biliyorum. Söylüyorum. Neden beni mahkemeye vermiyorsun, versen mahkemeye. Senin hakimlerin, senin mahkemelerin önünde yargılanacağım. Cesaretin varsa çık karşıma, öyle ulu orta bağırmanın bir anlamı yok"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Balıkesir'de kanaat önderleri ile de basına kapalı toplantıda bir araya gelecek.

Son Güncelleme: 14.09.2017 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15