Kulis: İstanbul seçimlerinin yenilenmesi için YSK’ye başvuran AKP’de görüş birliği oluşmuyor

AKP, İstanbul’da çeşitli usulsüzlük ve hile iddialarıyla seçimlerin yenilenmesi için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu, ancak parti içinde seçimin yenilenip yenilenmemesi konusunda farklı görüşler dile getiriliyor. Parti içindeki bazı gruplar, sandığa gitmeyen AKP seçmeninin yeni bir seçimde partiye oy vereceği hesabı yaparak İstanbul’un kazanılabileceğini düşünürken, bazıları da böyle bir olasılığın Ekrem İmamoğlu’nu daha da büyütebileceği ve yüzde 60-65’lere dayanan bir oyla seçilebileceği uyarısı yapıtığı belirtiliyor.

20 Nisan 2019 Cumartesi 09:40
Kulis: İstanbul seçimlerinin yenilenmesi için YSK’ye başvuran AKP’de görüş birliği oluşmuyor

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre, YSK’ye yapılan başvuruda yer alan bilgi ve belgelerle ilgili olarak da tam bir görüş birliği bulunmayan partide, iddiaların iptal için yeterli olmadığını dile getiren çok sayıda partili olduğu belirtiliyor.

YSK’ye sunulan itiraz başvurusuyla ilgili 3 ayrı görüş dile getiriliyor. İtiraz başvurusunda yer alan bilgilere dikkat çeken bazı partililer, seçimin iptal edilmesi gerektiği, bunların da organize bir usulsüzlük olduğunu savunuyor. 

İkinci görüş ise özellikle seçmen listelerindeki usulsüzlük iddialarının seçimden önce yapılması gerektiği, YSK’nin ilan ettiği tarihlerde itiraz edilmediği için listelerin kesinleştiği, YSK’nin bu nedenle partinin başvurusunu reddedeceği yönünde. 

Bu iki görüşün dışında ise YSK’ye sunulan belge ve bilgilerin doğru olabileceği, ancak aradaki farkın kapanmasını sağlayacak somut bir durum olmadığı için seçimin yenilenmesi kararının çıkmasının çok zor olduğu üçüncü görüş olarak dile getiriliyor.

Son Güncelleme: 20.04.2019 10:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15