“Kürecik Üssü'nü kapatın, KİLİDİ ben vurmaya hazırım!"

AĞBABA, AKÇADAĞ’DAN HÜKÜMETE SESLENDİ: “GAZETECİLERE YAZDIKLARINDAN DOLAYI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI VERİLMEMELİ”

19 Şubat 2018 Pazartesi 16:13
“Kürecik Üssü'nü kapatın, KİLİDİ ben vurmaya hazırım!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya Kürecik’te bulunan radar üssünün İsrail’i korumak amaçlı kurulduğunu belirterek “Eğer samimiysen, Amerika’ya meydan okuyorsan, gel Kürecik üssünü kapat, kilidini ben vurmaya hazırım” dedi. Ağbaba, düşüncelerinden dolayı gazetecilere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesinin de siyasi olduğunu, kararın saray mahkemeleri tarafından verildiğini ifade etti.

CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz ile birlikte Malatya’nın Akçadağ İlçesi’nde partililerle bir araya gelen Ağbaba, Altan kardeşlere verilen ceza, gazeteci Deniz Yücel’in serbest bırakılması, Kürecik Füze Kalkanı ve ittifak konusunda değerlendirmelerde bulundu.

BEN MEMMUN OLMADIM

Gazeteci Deniz Yücel’in tutuklanmasının da serbest bırakılmasının da siyasi olduğunu kaydeden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Gazeteci Deniz Yücel 1 yıl tutuklu kaldı serbest bırakıldı. Aynı gün Ahmet Altan, Mehmet Altan, Nazlı Ilıcak ve birkaç gazeteci ağırlaştırılmış müebbete mahkum edildi. Yani idam cezası kaldırılmamış olsaydı idam cezasına çarptırılmış olacaklardı. İki grup bundan çok memnun oldu. Birinci grup AKP ve yandaşları. Bir diğer grupta biraz daha ulusal duyarlılığı yüksek olan insanlar. Bana 'memnun oldun mu?' derseniz. Ben memnun olmadım. Benim Ahmet Altan'la, Mehmet Altan'la, Nazlı Ilıcak'la aynı siyasi görüşleri, aynı düşünceleri paylaşmadığımı, savunmadığımı herkes bilir. Ancak birileri  'Balyoz ve Ergenekon davalarının intikamı alındı' diyerek sevindiler. Sevinenler Ergenekon'da, Balyoz'da, Taraf Gazetesi'nde operasyon yapmışlardı, onun için 'mutluyuz' dediler. Bir diğer grupta cemaatten dolayı mutlu oldular. Ama Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan Balyoz davasından dolayı, Ergenekon davasından dolayı, yazdıklarından dolayı bu cezayı almadılar. Eğer Balyoz, Ergenekon, Oda TV, Askeri Casusluk kumpaslarında ceza alınacaksa daha önce ceza alması gereken kimler? O dönem yargıyı bunlara teslim edenler AKP'deki siyasetçiler. Hakkı, hukuku savunan birisi olarak bu kararın da siyasi olduğunu söylüyoruz. Bu karar saray mahkemeleri tarafından verilmiştir. Yazdığı yazılardan dolayı, düşüncesinden dolayı hiç kimse ağırlaştırılmış müebbet'e, idama mahkûm edilemez” dedi.

16 NİSAN’DA NE YAPTIYSAK, 2019’DA DA ONU YAPACAĞIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, anketleri yasakladı, ‘3 ay boyunca anket yaptırmayacağını’ söyledi. Bunun sebebi anketten çıkan sonuçların hoşuna gitmemesi. MHP ile, Devlet Bahçeli ile bir ittifak konuşuldu, bunun altyapısı yapılıyor ama görünen o ki 2019’a giderken bırakın yüzde 50’yi, yüzde 45’i bile yakalayamayan bir görünüm var. Onlar önümüzdeki dönemde kendi kişisel siyasi geleceklerini kurtarma peşindeler. ‘CHP ittifak yapacak mı, yapmayacak mı?’ diye soruyorlar, CHP 16 Nisan’da ne yaptıysa, 2019’da da aynısı yapacak. ‘Adayınız var mı?’ deniliyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde adaylığı hak eden başta genel başkanımız olmak üzere birçok arkadaşımız var. Biz bu anlayışı ortaya koyarken, sadece CHP’nin adayı olarak koymayacağız. 16 Nisan’da nasıl ki herkes kendi siyasi görüşünü arka cebine koydu, kendi siyasi önceliklerini bir kenara bırakıp nasıl ki demokrasi, cumhuriyet, parlamenter sistem için oy istediyse 2019’da da bizde üzerimize düşeni yapacağız. 16 Nisan ruhunu azaltan değil, artıran bir siyasi anlayışla hareket edeceğiz” ifadelerini kullandı.

EĞER SAMİMİYSEN GEL KALKANI KAPAT

Ağbaba, Kürecik’te bulunan Füze Kalkanı’nın kapatılması gerektiğini kaydederek: “2011’de milletvekili olduk, kucağımızda Kürecik İsrail Füze Kalkanını bulduk. Burası Kürecik ve Akçadağ’ı ilgilendirmiyor. Burası Türkiye’nin çıkarlarını gözetmiyor. Bizi yalancılıkla suçladılar. Burası İsrail’i, Amerika’yı koruyor. Buradaki bilgiler Türkiye’ye gelmiyor, Amerika’ya gidiyor. Eğer samimiysen, Amerika’ya meydan okuyorsan gel Kürecik üssünü kapat, kilidini ben vurmaya hazırım. Amerika’ya karşı bir şey yapacaksan, gel bunu yap. Millilik, yerlilik böyle olur” dedi.

“MİLLİYİZ DİYENLER EL BEŞİR’E KEFİL OLUYOR”

Ağbaba, Anadolu topraklarının çok değerli düşünürleri yetiştirdiğini belirterek “Malatya’ya Rabia heykeli dikiyorlar. Bu Rabia nereden geldi? Bu topraklarda doğan hiçbir değerimiz yok mu? Dünyanın birçok ülkesinde herkes birbirini keserken, Avrupa ortaçağ karanlığını yaşarken Hazreti Mevlana'yı bu topraklar yetiştirmiş. Hacı Bektaşi Veli, Yunus Emre, Ahmet Yesevi, bunların ismi okunuyor mu? Okunmuyor. Milliyiz, yerliyiz diyenler gidip Yasin el Kadı’ya kefil oluyor.” ifadelerini kullandı.

O GÖRÜNTÜYÜ ÇEKEN KATİL ANKARA’DA YAKALANDI

“Biz 2019'da giderken bu anlayışa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz.”diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, “Hep birlikte hep beraber yürüyeceğiz. Sadece Cumhuriyet Halk partililer değil, sadece sosyal demokratlar değil ülkesini seven milliyetçisi ile de solcusuyla da, merkez sağcısıyla da muhafazakârlarıyla da birlikte el ele kol kola vererek Türkiye'yi tekrar ayağa kaldıracağız. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Mecliste sizin gür sesiniz olacağım. Malatya'nın hakkını savunmaya devam edeceğim. Malatya’nın sesini Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de Türkiye'de de duyurmaya devam edeceğimizin bilinmesini istiyorum. Türkiye'yi ateşin ortasına atanlar, Suriye batağına sokanlar, Türkiye'ye Ortadoğu'nun en güvensiz ülkesi haline getiren anlayış yönetemeyecektir. Bilin ki bugün Afrin'de Türk askeri şehit oluyorsa uygulanan Suriye'ye politikası neticesindendir. Bunun sorumlusu bunlardır. İki tane fakir fukara Türk askeri yakılarak katledildi. Bunun üzeri kapatıldı. Şimdi O görüntüyü çeken katil Ankara'da yakalandı. Bunların da güçlenmesini sağlayan bu anlayıştır, İŞİD'in güçlenmesini sağlayan bu anlayıştır.”şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 19.02.2018 16:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15