Kurtulmuş'a göre EVET oyları...

Son dakika: Numan Kurtulmuş açıkladı... Evet ciddi miktarda önde görünüyor

13 Şubat 2017 Pazartesi 21:35
Kurtulmuş'a göre EVET oyları...

Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, taklit ürün yapanlara verilen cezaların artırılacağını ve çiftçilerin borçlarının erteleneceğini ve hayvan sayısını artırılacağını açıkladı. Kurtulmuş, anketlerde 'evet' oylarının önde olduğunu ve referandum kampanyası devam ettikçe bu oranın daha da artacağını beklediğini söyledi. Kurtulmuş ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleriyle ilgili 'Hayır, verecek her vatandaşımız teröristtir' anlamına gelmiyor. Yanlış bir algı operasyonu haline getirilmesin" dedi.

Referandum anketleriyle ilgili de konuşan Kurtulmuş, "Evet' ciddi miktarda önde gözüküyor. Kampanya ilerledikçe 'evet' kampanyasının ciddi şekilde destek bulacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

ANKET SONUÇLARINA GÖRE...

Şuanda 'evet'ler önde gidiyor. Referandum kampanyası ilerledikçe daha da artacağını düşünüyorum. Sahadaki nabzı kontol edeceğiz. Bazen haftada bir, hatta bazen günlük anketler yaptırdığımız olmuştur. Sahadaki nabzı haftalık olarak, günlük olarak kontrol edeceğiz. Ona göre seçmeni bilgilendireceğiz. İnanıyorum ki şenlik içinde bir kampanya yapacağı ve sonuçta evet kararı sandıktan çıkacaktır.''

"HERKES LAFI DOĞRU ALGILASIN..."

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Ne Sayın Başbakan'ımız ne Sayın Cumhurbaşkanı'mız hiçbir şekilde 'Hayır' diyen vatandaşlarımızın hepsinin terörist olarak algılanmasını ihsas ettirecek en ufak bir şey söylememişlerdir. Altını çizdikleri husus, Türkiye'de milletin düşmanı, devletin düşmanı olan unsurların sistematik ve örgütsel olarak 'Hayır'a destek vermeleridir. Bu da ayan beyan ortada olan bir şeydir. Dolayısıyla lafı yanlış anlamaya ya da yanlış algının bir parçası haline getirmeye gerek yoktur. Türkiye'de, Türkiye düşmanı olan birtakım terör gruplarının açıkça 'Hayır'a destek vermeleri, 'Hayır, verecek her vatandaşımız teröristtir' anlamına gelmiyor. Bunun için söylenmiş bir söz değildir. Herkes lafı doğru algılasın ve yanlış bir algı operasyonun haline getirmesin"

Son Güncelleme: 13.02.2017 21:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15