Mahkeme, İBB verilerinin kopyalanması yönündeki kararı durdurdu

İstanbul 4. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun belediye bünyesindeki verilerin kopyalanması yönündeki kararını, AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ömer Faruk Kalaycı ve Yüksel Akyol'un itirazı sonrası durdurdu.

19 Nisan 2019 Cuma 17:12
Mahkeme, İBB verilerinin kopyalanması yönündeki kararı durdurdu

Karada, İBB Başkanlığı'ndan işleme dair savunma alınana kadar yürütmenin durdurulduğu belirtildi. Ara kararda, verilerin kopyalanması işleminin neden ve hangi gerekçeyle yapılmasının istendiğine dair açıklama istendi.

İmamoğlu'nun Teftiş Kurulu Başkanlığı’na verdiği talimatla, belediye bünyesindeki 2 müfettiş ve belediye içinden veya dışından belirlenecek 3 uzman dahil edilerek 5 kişilik heyetle tüm kayıtların elektronik olarak kopyalanmasını istenmişti.

İmamoğlu konuyla ilgili gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna "Sadece İstanbul'un hafızasını kamu içerisinde hukuka uygun bir şekilde muhafaza etme talimatıdır" ifadesini kullanmıştı.

Son Güncelleme: 19.04.2019 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15