Manisa'da 115 kliniğe 115 kitaplık kazandırıldı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi ile Manisa İl Sağlık Müdürlüğü'nün işbirliğiyle gerçekleşen “Okuyan Hastaneler” projesinin son etabı Saruhanlı Devlet Hastanesinde yapıldı. Projenin Türkiye'de bir ilk olduğunu vurgulayan AKP Manisa Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Şube Başkanı Doç. Dr. Selçuk Özdağ il genelinde bulunan devlet hastanelerinde toplam 115 kitaplık oluşturulduğunu kaydetti.

20 Mayıs 2018 Pazar 16:31
Manisa'da 115 kliniğe 115 kitaplık kazandırıldı

AKP Manisa Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Manisa Şube Başkanı Doç. Dr. Selçuk Özdağ'ın girişimleri ve öncülüğünde Manisa İl Sağlık Müdürlüğü'nün işbirliğinde 19 Şubat 2018 günü başlatılan “Okuyan Hastaneler Projesi” kapsamında il genelinde oluşturulan kitaplıkların sonuncusu Saruhanlı Devlet Hastanesinde açıldı. Proje kapsamında il genelinde mevcut bulunan devlet hastanelerinde toplam 115 klinikte 115 kitaplık oluşturulduğunu kaydeden Özdağ, “Vatandaşlarımız Allah'ın izniyle hastanelerde şifa buluyorlar. Zaten Türkiye'de büyük devrimler gerçekleştirdik. AP Başkanı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ziyaretinde, Eskiden insanların Türkiye'den Avrupa'ya tedavileri için geldiğini ama son yıllarda Türkiye'de sağlık alanında büyük bir devrimle çağ atlandığını ifade ederek Avrupa ülkelerindeki insanların bu sefer Türkiye'ye geldiğini belirtmişti. Bu hükümetimizin, devletimizin bir başarısı. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakanlarımıza, Bakanlarımıza ve her kimin emeği varsa teşekkür ediyorum. Biz de Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği olarak kültürümüze, tarihimize, dilimize ve edebiyatımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz faaliyetlerle de farkındalık oluşturuyoruz. İl Sağlık Müdürlüğümüzle birlikte yaptığımız bu projeyle de bir farkındalık daha yarattık. İl sağlık Müdürümüz Necip Yemenici beye bu vesileyle teşekkür ediyorum. Büyük bir hassasiyetle projeyi yakinen takip etti. Ayrıca İçişleri Bakanlığımıza da teşekkür ediyorum. Onlar da Dernekler Masası Müdürlüğü üzerinden işi yürüttü” diye konuştu.

Manisa'da yakında hizmete girecek olan Manisa Merkez ve Merkezefendi Devlet Hastanelerinin açılışıyla bu hastanelerde de kitaplıklar oluşturulacağını kaydeden Özdağ, “Kula Devlet Hastanesinin inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Ahmetli Devlet Hastanesinin ise projesi çizim noktasında. Ödenekleri aktarıldı. Her iki hastanede tamamlanınca buralarda da proje dahilinde kitaplıklar oluşturacağız” dedi.

Türkiye'de yazanların çok okuyanların az olduğuna vurgu yapan AK Parti Manisa Milletvekili ve Türkiye Dil – Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı Doç. Dr. Selçuk Özdağ, “Biz yazanların daha da çoğaldığı ama okuyanların çok daha arttığı arttığı bir Türkiye inşa etmek istiyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti, “Okuyanlar dünya'yada hakim oluyorlar. Mürekkep damlalarının aktığı yerde kan damlaları akmıyor. Her kitaplığa ilk başlangıçta 50'şer kitap kondu. Bu kitaplar 100 temel arasından seçilen ve tavsiye edilenler, zaman içerisinde kitapların sayısı daha da artacak inşallah” şeklinde konuştu.

Manisa İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici ise yaptığı konuşmada sosyal medyanın her an takipçisinin artarken kitap okuma seviyesinin ise oldukça düşük olduğunu kaydetti. Yemenici, “Bu projeye destek veren bir kurum olmaktan ve de projenin hastanelerde uygulanması bizde ayrı bir heyecan ve sevinç oluşturdu. Bu proje diğer illerimize de örnek olacak inşallah. Hastalarımız ile yakınları ve sağlık personelimiz bu kitaplardan faydalanacak. Sayın Milletvekilimize ayrıca böyle örnek bir projeden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Saruhanlı Devlet Hastanesi Başhekimi Mustafa Saim Babuş ise “Okuyan Hastaneler” projesi kapsamında hastanelerinde oluşturulan kitaplıktan dolayı AK Parti Manisa Milletvekili ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı Doç. Dr. Selçuk Özdağ ile İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici'ye teşekkür ederek, sağlık personellleriyle birlikte kendileri de kitap koyarak kitaplığı daha da zenginleştireceklerini belirtti.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ise ilçelerindeki devlet hastanesine proje kapsamında önemli bir kitaplık kazandırıldığını vurgulayarak emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15