Mattis: %100 Türkiye’nin yanındayız

TSK'nın terör örgütleri PKK, PYD, KCK ve IŞİD'e karşı başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu ile ilgili ABD Savunma Bakanı Mattis'ten yeni bir açıklama geldi. Basının sorularını yanıtlayan Mattis, "Biz yüzde yüz Türkiye'nin yanındayız" dedi.

03 Şubat 2018 Cumartesi 15:12
Mattis: %100 Türkiye’nin yanındayız

Zeytin Dalı Operasyonu başladığından beri birbiriyle çelişkili açıklamalarda bulunan ABD, sonunda Türkiye’nin yanında olacağını resmen duyurdu. Dün basının sorularını yanıtlayan ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, basının sorularını yanıtladı.

Mattis, bölgede yaşananlara dair gelen bir soruya, Türkiye’nin yanında olacaklarını söyleyerek yanıt verdi. Mattis, “Gerçek dünyaya hoş geldiniz. Her zaman bir şeyleri dengede tutmak gerek. Birinci olarak Türkiye bir NATO müttefiki, ikinci olarak Türkiye, kendi bölgesinde tehdit altında olan tek NATO müttefiki, üçüncü olarak bu tehdidin sebebi ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından da terör örgütü listesinde olan PKK ve bunlar masum Türkler’i öldürdüler. Türkiye’nin endişesi meşrudur. Sınırlarına roket geldiğinde ya da sınırda gerilim olduğunda, yüzde yüz Türkiye’nin yanındayız” dedi.

Mattis, Türkiye’nin meşru güvenlik endişesiyle IŞİD’e karşı operasyonun tamamlanması arasında bir denge kurmaya çalıştıklarını söyledi. Mattis, “Bunu çözmek için diplomatlar ve bakanlar para alıyor, yani bir çözüm bulmaya çalışıyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 03.02.2018 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15