Mazlum Nurlu'dan şehit cenazelerindeki SİYASİ AYIRIMA tepki!

Sivas’ta göreve giderken geçirdiği trafik kazasından şehit olan Uzman Onbaşı Hamza DEDE’nin 27.06.2017 Salı günü Saruhanlı’da yapılan cenaze töreninde Kemal KILIÇDAROĞLU’nun ve CHP’lilerin çelenklerinin mezarlığa götürülmemesine CHP'li Nurlu tepki gösterdi...

28 Haziran 2017 Çarşamba 16:22
Mazlum Nurlu'dan şehit cenazelerindeki SİYASİ AYIRIMA tepki!

Manisa’nın bazı ilçelerindeki şehit cenaze törenlerinde, CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU ve CHP Milletvekillerinin çelenklerinin mezarlığa götürülmeyerek camide bırakıldığını veya görünmeyecek şekilde başka bir yere kaldırıldığını ifade eden CHP Manisa Milletvekili Mazlum NURLU, Manisa Valiliğinin bu konuda Kaymakamlıklara ve Belediyelere gönderdiği yazının dikkate alınmamasına tepki gösterdi.

Sivas’ta göreve giderken geçirdiği trafik kazasından şehit olan Uzman Onbaşı Hamza DEDE’nin 27.06.2017 Salı günü Saruhanlı’da yapılan cenaze töreninde Kemal KILIÇDAROĞLU’nun ve CHP’lilerin çelenklerinin mezarlığa götürülmediği görüldü. Bu durum daha öncede Salihli’de yaşanmıştı.

            Ana muhalefet patisi genel başkanının TBMM Başkanı, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve Genelkurmay Başkanının ardından devlet protokolünde 4. sırada, Milletvekillerinin devlet protokolünde  20, il protokolünde ise 2. sırada olduğuna dikkat çeken Mazlum NURLU, Kaymakamlıkların gözetiminde Belediye görevlilerince protokolün tüm çelenklerinin mezarlığa götürülmesinin, protokol kuralları gereği zorunlu olduğunu belirtti.

            13 Aralık 2016 tarihinde Manisa Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER’in imzasıyla Kaymakamlıklara ve Belediyelere gönderilen yazıda,

Kamu görevlileri tüm eylem ve işlemlerinde yasallık, adalet ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda hareketle görevlerini yerine getirirken hizmetlerden yararlandırmada dil, din, inanç ve siyasi düşünce gibi benzeri sebeplerle de ayrım yapamayacakları açıkça ifade edilerek,

özellikle ülkemizin de içinde bulunduğu kritik dönemler göz önünde bulundurularak şehit cenazelerinde ve diğer devlet töreni yapılan cenaze merasimlerinde hiçbir siyasi ayrım gözetilmeksizin işlemleri takip ve icrası ile uygulamada herhangi bir aksaklığa ve tekite mahal bırakılmadan yerine getirilmesi hususunda gereğinin yapılması istendi.

Mazlum NURLU, buna rağmen bazı ilçelerde Kaymakamlık ve Belediye görevlilerinin kamu göreviyle bağdaşmayan CHP’ye karşı hasmane tutumlarının kabul edilemez olduğunu belirterek,  devlet görevlisi olduğunu ve kamu görevi yaptığını unutan ve Valilik Makamının emirlerini dikkate almayarak siyasi ayrım yapmaya devam eden kurumların ve kamu görevlilerinin yeniden uyarılarak tenkit edilmesini istedi.

Mazlum Nurlu yaptığı açıklamada, şehitlerimiz ve gazilerimiz hepsi bizim çocuklarımızdır. Bu ulusun evlatlarıdır. Teröre karşı tek yürek olan bu millet şehitlerinin cenazesini el birliği ile kaldırmakta, dualarla defnetmektedir.

Şehitlerin cenaze törenlerinde bile siyasi ayrım yapacak kadar toplumda bölücülük yapanların bu ülkenin birlik ve beraberliğine hiçbir yararı olmaz. İktidar yandaşı olmak için verdikleri mücadeleyi, bu ülkeye hizmet için verseler ülkemize huzur ve adalet daha çabuk gelir ifadelerine yer verdi.


Son Güncelleme: 29.06.2017 09:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15