MHP'de genel başkansız tüzük kurultayı...

MHP'de genel başkansız tüzük kurultayı...

19 Haziran 2016 Pazar 10:31
MHP'de genel başkansız tüzük kurultayı...
Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin görevlendirdiği Çağrı Heyeti'nin topladığı MHP 6. Olağanüstü Büyük Kongre için partililer, Akyurt ilçesindeki Büyük Anadolu Otel'de bir araya geldi. MHP Genel Başkan Adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ, Koray Aydın, Mustafa Sait Gönen ve Süleyman Servet Sazak salona giriş yaptı. Kurultay salonuna girişte Genel Merkez'den itiraz gelmemesi için katılan delegelerin hem imzaları hem kimlik fotokopileri alınıyor. Bu nedenle işlemler uzadı. Saat 11.55 itibariyle, salt çoğunluğun bulunduğu, imza atan delege sayısının kurultayın toplanması için yeterli sayıya ulaştığı belirtildi. 752 delege noter huzurunda imza attı. Divan başkanlığı ve heyeti için iki ayrı liste çıkınca, adaylar bir süre kuliste görüştü. Ardından adaylar uzlaştı, Meral Akşener'in desteklediği Müsavat Dervişoğlu Divan başkanı oldu. Kurultaydaki tüm önergeler oy birliği ile kabul edildi. MHP'de 1 Kasım seçimi sonrası harekete geçen muhalifler, 7 ay sonra olağanüstü kurultayı toplandı. Büyük Anadolu Oteli'nde bugün gerçekleştirilen kurultayda Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ önce güçlerini birleştirip tüzüğü değiştirmeye çalışacak. Kurultayda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kürsüye davet edilecek. Ancak, Bahçeli dahil genel merkezden kimse kurultaya katılmayacak. Muhalifler iç tüzüğü değiştirebilirse ardından seçimli olağanüstü kurultay kararı alınacak. Divan Başkanlığı için tek aday Müsavat Dervişoğlu Divan Başkanlığı için tek aday oldu. Hasan Hüseyin Türkoğlu adaylıktan çekildi. Müsavat Dervişoğlu oy birliği ile Divan Başkanı seçildi. Çağrı Heyeti'nden açıklama MHP Çağrı Heyeti Sözcüsü Ayhan Erel, delegelere yaptığı açıklamada, "Salt çoğunluğu geçtiğimiz kanaatindeyim. Psikolojik eşik 900'ü geçmek için herkes hazirun defterini imzalasın" dedi. 10 Temmuz kararı Muhalifler, 595 delegenin katılması durumunda kurultayın yapılabileceğini, tüzüğün de katılımcıların salt çoğunluğunun oyuyla değişebileceğini belirtiyor. Seçimli olağanüstü kurultay kararı alınması konusunda muhaliflerin netleşmiş bir pozisyonu bulunmuyor. Akşener dışındaki diğer adaylar, önceki akşam iftarda buluşup 10 Temmuz'da genel merkezin kurultayına gitme kararı aldı. Akşener'in, bu iftara katılmadığı için 10 Temmuz tavrı bilinmiyor.
Akşener, salona 'Meral başbakan' sloganlarıyla girdi
Kurultayın yapılacağı salona ilk olarak MHP Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan sonrasında Ümit Özdağ ve Koray Aydın geldi. Meral Akşener ise salona 'Meral Başbakan', 'Durma ilerle bozkurtların seninle' sloganları eşliğinde giriş yaptı.
 Bahçeli Genel Merkez'de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 6. Olağanüstü Büyük Kongre'ye ilişkin gelişmeleri buradan takip edeceği öğrenildi. Sinan Oğan: ''Yeterli sayıya ulaştık'' MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan," Şu an yeterli sayı mevcut. Yolda olan delegelerimiz de var. Dolayısıyla bu konuda şimdiden yeterli sayıya ulaştık diyebiliriz" dedi. Koray Aydın: 'Genel başkan seçileceğim' Bir demokrasi şöleni yaşandığını söyleyen Aydın, 'Genel Merkez'den ayrı kurultay yapmayı içimize sindiremiyoruz' dedi. 2Havada MHP iktidarı var, 99'da bu kokuyu almıştım şimdi de alıyorum' diyen Aydın, MHP'ye başkan olanın başbakan olacağına inandığını dile getirdi. Genel başkanlık konusunda da iddialı olan Aydın, '3. turda kendimin genel başkan seçileceğini düşünüyorum, iddialıyım' dedi. Tüm önergeler kabul edildi MHP'li muhaliflerin Tüzük Kurultayı'ndaki tüm önergeler oy birliğiyle kabul edildi. Kaynak: CNNTürk

Son Güncelleme: 19.06.2016 17:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15