Niğde Belediye Başkanı AKP’li Faruk Akdoğan istifa etti

Türkiye kamuoyu Melih Gökçek'in istifa edip etmeyeceğine kilitlenmişken bir istifa haberi Niğde'den geldi. Niğde'nin AKP'li Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, belediye başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

18 Ekim 2017 Çarşamba 12:01
Niğde Belediye Başkanı AKP’li Faruk Akdoğan istifa etti

Niğde Belediye Başkanı AKP’li Faruk Akdoğan, görevinden istifa etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in istifa etmesinin ardından istifa edeceği konuşulan belediye başkanları arasında ismi geçen Faruk Akdoğan, bugün basın toplantısı düzenledi. Niğde Belediye Başkanlığı’nda ikinci dönemi olan Faruk Akdoğan, başkanlık görevinden istifa ettiğini açıkladı.

FARUK AKDOĞAN KİMDİR?

3 çocuk babası olan Faruk Akdoğan, 1991-1998 yılları arası Refah Partisi Merkez İlçe Başkanlığı, 1999-2001 yılları arasında Fazilet Partisi İl Başkanı olarak görev yaptı. 1994 yılında Refah Partisi’nden, 1999 yılında da Fazilet Partisi’nden İl Genel Meclis Üyesi seçildi. 2001 yılında AKP kurucu üyeleri arasında yer aldı. 2002’de AK Niğde İl Başkanı olarak görevlendirildi. 29 Mart 2009’deki yerel seçimlerde yüzde 39.9 oy oranıyla Niğde Belediye Başkanı seçildi. Akdoğan, 2014 seçimlerinde ise oy oranını yüzde 41.1’e yükselterek tekrar Başkan seçildi.

Faruk Akdoğan’ın Niğde Belediyesinin internet sitesinde bulunan tanıtım yazısında şu ifadeler bulunuyordu:

“Faruk AKDOĞAN; AK PARTİ GENEL BAŞKANI ve BAŞBAKAN SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde destanlaşan çalışmalarından ilham alarak, Niğde’de belediyecilik alanında hizmet atağını başlattı. Niğde’yi adından söz ettiren marka şehir yapmak için önemli hamlelerde bulundu. Niğde Belediyesine bir hedef koymuş ve bu hedefine de 20 yıldır yapılmayan hizmetleri 5 yılda yaprak ulaşmıştır. Niğde sevdasını her fırsatta dile getiren ve Niğde halkının yapılan hizmetlerin en güzeline layık olduğunu, ifade eden Faruk AKDOĞAN, 5 yılda yaptığı hizmetlerin yıllardır yapılmayan ve halkın hak ettiği hizmetler olduğunu belirterek daha yapılacak çok hizmetin olduğu bilinciyle, yeni dönemde de hayalleri gerçekleştirecek büyük projelerini hazırlamıştır.”

Son Güncelleme: 18.10.2017 12:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15