O isim İnce'nin KRİTİK SEÇİMİ nasıl kazanacağını anlattı!

CHP'li Eren Erdem'in yeni kitabı çok konuşulacak!.. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, ‘Diktatör Devirme Sanatı” adlı yeni kitabını yayınladı. Gazeteci ve yazar kökenli bir milletvekili olan Erdem’in 10. Kitabı olarak raflara giren ‘Diktatör Devirme Sanatı,’ popülist iktidarla mücadelenin teorisi altbaşlığı ile çıktı.

16 Mayıs 2018 Çarşamba 18:37
O isim İnce'nin KRİTİK SEÇİMİ nasıl kazanacağını anlattı!

Kitapta Erdem popülizmi anlatıyor. Ama genel kabullerden arındırılmış, sosyal bilimsel bir içerikle okuyucuyla buluşuyor.

Erdem kitabı için “24 saatte okunur ve 25. saat itibariyle hem okuyanı, hem memleketi değiştirir” diyor.

Kitabın çarpıcı başlıkları şöyle:

“Erdoğan’ın kazanmasının tek sebebi, toplumsal muhalefetin popülizm kavramını ve yöntemlerini bilmemesinden kaynaklıdır. Erdoğan; devleti elitlerden alıp millete vereceğim diyerek geldi. Zaten tarih boyunca tüm popülistler bunu yaptılar. Elitlerle başlayan mücadele, zaman içerisinde Erdoğan’ın yarattığı ‘gerçek millet ile ötekiler’ arasındaki savaşa dönüştürüldü. Bu bir yöntemdir. Şeytanlaştırılan muhaliflerin kavramları ve söylemleri, ‘gerçek millet’ olarak tanımlanan kitlenin dünyasından soyutlandı.

Diğer aşama ise “kültürel hegemonyaydı.” Kültürel alan işgal edildi. Medya ele geçirildi. Yaratılan şeytanlar ve popülist sihirbazın gücüne güç katacak söylemler üzerinden kitleler konsolide edildi. Mahalleler arasındaki duvar kalınlaştı.

Bunları zaten biliyoruz diyeceksiniz. Evet! Ama bilmediğimiz şey; bu türden iktidarlarla nasıl mücadele edileceğidir. İşte bu kitapta tam olarak bunu anlatıyoruz.”

Erdem; “kitabı 24 Haziran kararından önce yazdım. Bir seçim kitabı değil, ama seçim kazandıracak siyasal ve politik içeriği ortaya koyan bir kitap. Her vatandaşın okuyabileceği bir metin. En önemlisi, seçim sürecinde neyi nasıl yapmak ya da yapmamak gerektiğini çok açık bir dille ortaya koyuyor. Bu nedenle okunmalı” dedi. Kitabın tüm yazar gelirleri ÇYDD’ye aktarılacak.

Son Güncelleme: 16.05.2018 18:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15