“OHAL eski hükümlüleri de mağdur etti”

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AĞBABA: “TAŞERONA AYRIMSIZ ŞARTSIZ KADRO VERİLİNCEYE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

09 Şubat 2018 Cuma 14:26
“OHAL eski hükümlüleri de mağdur etti”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bazı mesleklerde taşeron işçilere kadro sorununun devam ettiğini belirterek, KİT’lerde çalışan işçilerin, eski hükümlü işçilerin ve kurumların yaptıkları ihaleden dolayı mağdur edilen taşeron işçilerin sorunlarının biran önce çözülmesini istedi.

696 sayılı KHK ile taşeron işçilere kadro düzenlemesinin yaratacağı sorunları ilk günden itibaren gündeme getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba, 696 sayılı KHK’da yer alan düzenleme ile eski hükümlü taşeron işçilerin kadroya alınmalarının engellendiğini belirterek, “Özel sektör işyerlerinde çalışmaları zaten çok zor olan eski hükümlülerin girdikleri taşeron işlerden kadroya alınmalarını devlet eliyle engellemek kabul edilemez. 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30. Maddesi çerçevesinde istihdam edilmiş olan eski hükümlü alt işveren işçilerinin kadroya alınmalarının önündeki engeller mutlaka kaldırılmalı, dezavantajlı gruplara köstek değil destek olunmalıdır. Eski Hükümlülerin aynı statüde kadrolu olarak çalışabilmesi için Çalışma Bakanlığı mutlaka harekete geçmelidir” dedi.

MÜLTECİ KAMPLARINDAKİ İŞÇİLER HALEN TEDİRGİN

CHP Emek Büroları Koordinatörü Veli Ağbaba, AFAD Geçici Barınma Merkezlerinde çalışan taşeron işçilerin sorunlarını da değerlendirerek, “11 Ocakta sona erecek taşerona kadro başvuruları öncesi 10 Ocak tarihinde geçici barınma merkezlerinde çalışan işçilerin başvuruların zorla alınabildiğini kaydederek, “AFAD tarafından başvuruları kamuoyu baskısıyla alınan 8 Bin 700 işçinin akıbeti halen tartışılmaya devam ediyor. İşçilerin  kadro tedirginleri sürüyor. Çalışma Bakanlığı tarafından  işçilerin kadro ile ilgili kafalarındaki soru işaretlerinin giderilip, gerekli açıklama yapılmalıdır” dedi.

Son Güncelleme: 09.02.2018 14:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15