Öztunç: 'Her gecenin sabahı vardır'

CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü yaptığı yazılı açıklama ile kutladı. Eski gazeteci ve RTÜK üyesi olan Öztunç, AKP iktidarı döneminde Türkiye’de medya özgürlüğünün bitirilmek istendiğini belirtti. “ Her gecenin bir sabahı vardır” diyen Öztunç, AKP iktidarı dönemine ilişkin medya istatistiklerini de açıkladı.

10 Ocak 2017 Salı 12:25
Öztunç: 'Her gecenin sabahı vardır'

 Öztunç’un açıklaması şöyle:

Medya özgürlüğünün yok edildiği bugünlerde tüm basın emekçisi arkadaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutluyorum.

Türkiye’yi son 15 yıldır yöneten AKP iktidarı maalesef medyayı, gazeteciyi ve özgür basını sevmemektedir. Demokrasinin olmazsa olmazı olan özgür basın AKP iktidarı eliyle bitirilmek istenmektedir. AKP iktidarının baskılarına boyun eğmeyen gazeteciler ya cezaevlerine atılıyor ya da işsiz kalıyorlar.  Oysa bir ülkede demokrasinin var olduğunun göstergesi özgür basının varlığıdır.

AKP iktidarı döneminde Türkiye, dünya basın özgürlüğü endeksinde 180 ülke arasından 151. Sıraya geriledi. Yani Türkiye basın özgürlüğü endeksinde özgür olmayan ülke seviyesinde bulunuyor.

2002-2016 yılları arasında Türkiye’de 112 bin 24 internet sitesi kapatılırken şu anda 148 gazetecinin tutuklu olduğunu üzülerek belirtmek durumundayım.

Bu şartlar altında dahi toplumun haber alma hakkına saygı göstererek görevini yapmaya çalışan az sayıda gazeteci arkadaşımı selamlıyorum. Medya özgürlüğü için bedel ödeyen tüm mağdur gazetecilere sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Unutulmasın ki her gecenin sabahı vardır. Elbet bu karanlık günler sona erecek ve özlediğimiz demokrasiye yine kavuşacağız. 

Son Güncelleme: 10.01.2017 15:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15