Öztunç: Kınama yetmez, derhal istifa!

01 Ocak 2017 Pazar 13:05
Öztunç: Kınama yetmez, derhal istifa!

İstanbul'da yılbaşındaki cani saldırı bir kez daha hükümetin izlediği dış politika ve bununla birlikte güvenlik önlemleri ile istihbarat zafiyeti konularını da gündeme getirdi. Her olaydan sonra ilgili ilin valisi ve iç işleri bakanının olayı kınayan açıklamalar yapması ancak hiç kimsenin siyasi, istihbari ve mülki sorumluluğunun gereğini yerine getirmemesi muhalefetin tepkisine yol açıyor.

Türkiye'yi dünyada adeta üçüncü dünya ülkesi konumuna düşüren ve yılbaşı gecesi yaşanan Megakent İstanbul'daki son olayda da ilgili ve yetkililerin "kınama mesajları" ile yetinmesi bardağı taşırdı.

İSTİFA SESLERİ YÜKSELİYOR

Anamuhalefet CHP'de istifa sesleri yükselmeye başladı.

CHP Parti Meclisi üyesi Ali Öztunç da kişisel twitter hesabından bir açıklama yaparak takınılan tutuma çok sert tepki gösterdi ve hem içişleri bakanını hem de MİT müsteşarını istifaya çağırdı. "Kontrolün kaybedildiği" tespitini paylaşan Öztunç'un binlerce destek bulan mesajı şöyle:

Ali ÖztunçOnaylanmış hesap‏@Ali_Oztunc

İçişleri bakanı Soylu ve MİT müsteşarı Fidan, artık istifa etmelidir. Kontrolü sağlayamıyorlar. Kınama açıklamaları artık tatmin etmiyor.

  • Oğuzhan YükselcananFatma GüneşDirenisCohar DudayevKökTürkMehmet OzcelikGÜLER KÜÇÜKOnur Fikret Doğanay

01:46 - 01 Oca 2017

Son Güncelleme: 01.01.2017 13:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15