Öztunç’tan Meclis Başkanlık Divanı’na Çağrı; “Sizi Tarafsız Olmaya Davet Ediyorum!”

Daha önce TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak yaklaşan yerel seçim öncesi adayların adil koşullarda yarışmadığını vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdiğini hatırlatan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kahramanmaraş Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali Öztunç, Meclis Başkanlık Divanı’na seslenerek bir kez daha tarafsızlık çağrısı yaptı.

16 Ocak 2019 Çarşamba 10:50
Öztunç’tan Meclis Başkanlık Divanı’na Çağrı; “Sizi Tarafsız Olmaya Davet Ediyorum!”

"Sayın Binali Yıldırım'ın olanakları, korumaları, makam arabaları var ama o olanaklar bende yok. O 'Bin ali, ben tek Ali' diye oluyorsa, bu haksızlıktır. Ben Sayın Yıldırım'ın ya bu olanakları bırakmasını ya da aynılarının bana da verilmesini talep ediyorum" sözleriyle adaletsiz seçim koşullarının altını çizen CHP’li Öztunç, bu konuşma sonrası herhangi bir gelişme olmadığını belirterek, “Meclis Başkanlık Divanı olarak ya karar alın, bana da verin bu olanakları ya da yine karar alın, Sayın Binali Yıldırım'ın elinden bu olanakları lütfen alın. Sizi tarafsız olmaya davet ediyorum” dedi.

Öztunç, TBMM’de gerçekleştirdiği konuşmada şunları söyledi;

“Geçtiğimiz hafta Sayın Levent Gök'ün nöbeti sırasında, Sayın Levent Gök'ün nezdinde tüm Meclis Başkanlık Divanı'na bir sitemimi dile getirmiştim, bugün de sizin nezdinizde Meclis Başkanlık Divanı'na sitem ediyorum. Bakın, Sayın Binali Yıldırım milletvekili, Ali Öztunç olarak ben de milletvekiliyim; o, büyükşehir belediye başkan adayı, ben de büyükşehir belediye başkan adayıyım Sayın Başkan. O Binali diye, benim adımda "bin" yok diye, tek Ali diye, bir Ali diye haksızlık yapamazsınız. Onun altında her türlü korumalar, makam arabaları, her türlü olanaklar var, bizde yok; istedik, bir hafta geçti, tık yok, gelen yok, giden yok. Meclis Başkanlık Divanı olarak ya karar alın, bana da verin bu olanakları ya da yine karar alın, Sayın Binali Yıldırım'ın elinden bu olanakları lütfen alın. Sizi tarafsız olmaya davet ediyorum. Saygılarımla.”

Son Güncelleme: 16.01.2019 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15