“Saray'a yeni İSRAF KURULU üyeleri atandı”

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan: Saray rejiminin yeni kurulları hem bürokrasiyi arttıracak, hem de israfı çoğaltacak. Enflasyonla Mücadele Planı açıklandı, ama çok sabredilemedi ve 76 üyeli yeni “Padişahım Çok Yaşa” ekibi, bütçeye en az 11 milyon TL ek yük getirdi.

11 Ekim 2018 Perşembe 13:08
“Saray'a yeni İSRAF KURULU üyeleri atandı”

Bu kararname maddesiyle Saray’ın günlük harcaması en az 30 bin TL arttırıldı. 

 

Kurul üyesi olarak atanan Orhan Gencebay, şu çarpık düzene bakıp da kime “Batsın bu dünya” diyecek?

 

YENİ TRAFİK CEZALARI, SARAY’IN YENİ İSRAF KURULU İÇİN...

 

AKP dün Meclise sunduğu trafik cezalarını katlayan kanun teklifi ile, Saray’ın yeni israf faturasını mı dikkate aldı? 

 

2-3 km hız farkıyla radara yakalanan vatandaş, 2019’da trafik canavarından önce Saray’ın israf canavarlığına teslim ediliyor. 

 

Saray, radar zammıyla Orhan Gencebay’ın, muayenesiz araç cezasıyla Hülya Koçyiğit’in, hurdalık araçla trafiğe çıkana kesilecek cezayla Burhan Kuzu’nun, sol şerit ihlaliyle Mehmet Uçum ve Ayşe Nur Bahçekapılı’nın, emniyet şeridi ihlaliyle Murat Bardakçı’nın maaşını, el freni çekip etrafinda dönen arabaya kesilecek cezayla Nihat Zeybekci’nin masrafını, sahte çakar lamba cezasıyla çakma iktisatçı Yiğit Bulut’un faturasını, cep telefonu cezasıyla ise, ay sonunu zor getiren şifacı İbrahim Saracoğlu’nun parasını karşılayacak gibi gözüküyor.

 

“TEMSİLDE TASARRUF OLMAZ” DEDİLER, ŞİMDİ DE YILDA 141 BİN TL YİYECEKLER

 

Yeni Ekonomi Planı açıklandıktan sonra Saray’da tek bir tasarruflu ampul göremedik, şimdi de Enflasyonla Mücadele Programı’ndan sonra bütçeye ek bir israf deliği açılmıştır.

 

 Krizdeki esnaf, çalışan ve emekli, 76 üyenin her biri için yılda en az 141 bin 528 TL ödeyecek.

 

 Daha bitmedi... Bu heyetler “Temsilde tasarruf olmaz” deyip gezecekler, yiyecek içecekler, misafir ağırlayacaklar. Sarayın yükü millete daha da artacak.

 

Türkiye’yi ekonomik krizin eşiğine getirip koltuğunu teslim etmiş eski Ekonomi Bakanından tutun da jöleli ve saz ekibine kadar her şey eski tas eski hamam..

 

Ülkeyi krize sokanlar şimdi de batağı derinleştirmeye çalışıyorlar. Eski vekillerin gönlü kırılmasın, sanatçı yandaşlar bağlılıktan kopmasın diye israftan geri adım atılmıyor. 

 

Anlaşılıyor ki kriz Saray’dan hissedilmiyor.

 

PARANIN BULUNAMADIĞI VE FAİZLERİN FIRLADIĞI DÖNEMDE KURUL ÜYELERİ MAAŞ ALACAK

 

Ekonominin temel kurallarına boş boş meydan okuyan, konuştukça doları fırlatan kadrolar terfi aldı. 

 

Saray rejiminin kredi reel faizini yüzde 40’lara fırlattığı, sıcak paraya yüksek faiz için can attığı devirde, “faizsiz bankacılık ve İslami usul ekonomi” diyen birisi, politika kurulunda ne iş yapacak? Ayıptır, haramdır, utanç vericidir !

 

Krizi başlatan kadro, kriz derinleşirken seyre devam edip adeta ödüllendiriliyor.

 

 Hatasını katlayan bu Saray rejimi, ülkeyi batıran bu kadro vatandaşa “daha çok vergi verin, biz Cumhurbaşkanıyla daha çok gezelim ve daha rahat yaşayalım" diyor. 

 

Bu kadro, zaten danışmanlıktan, eski vekillikten, bakanlıktan, başka yerlerin yönetim kurulu üyeliklerinden dolan ceplerinin üzerine bir de ayda 11 bin 794 TL parayı indirecekler. 

 

HATAYA ALKIŞ TUTAN DEĞİL, KRİZDEN ÇIKIŞ ARAYAN KADROLAR LAZIM

 

Halkın vergisi yeni bir “akiller heyeti” kurularak çarçur ediliyor. Türkiye’den Pay Pal’ı kovan da bu kadroda, ekonomiyi batıranlar da burada… Akil insan heyetinde olup teröre geçit verilirken seyre dalanlar da burada, sokaklarda paramiliter silahlanma artarken bunun altyapısını teşvik edenler de burada. Kadın kuşağı programlarında şifalı bitki tarifi verip Saray’ın Lokman Hekimi olmaya kalkışan da burada. 

 

Bize yanlışa alkış tutan kadrolar değil, ülkeyi krizden kurtaracak kadrolar lazım. Ülkeyi batırmanın hesabını vermesi gerekenlerin birçoğu bugün yeni akil heyetine seçilmiş, maaşını ve koltuğunu koruyor. Saray, içine düştüğü bataklıktan kurtulmak yerine israfı katlıyor, artırdıkça arttırıyor. 

 

Toplumdan “tasarruf” isteyenler Saray’da israfı kadrolaştırıyor, daha çok vergiyle daha fazla krizin kapısını aralıyor. Liyakatın yerini körü körüne sadakat alıyor. 

 

 

Öğlen kadın kuşağı programlarına çıkan “uzmanlar”ın, magazin programlarına dahi konu olan isimlerin birçoğu bugün Saray’ın politika kuruluna isim yazdırabiliyor. 

 

Yazıktır… Günahtır...

 

Güya “Enflasyonla Topyekun Mücadele” dediler, daha aradan birkaç saat geçmeden “Topyekun Nemalanma, Faydalanma ve İnadına Kadrolaşma” Kararı çıkardılar.

 

Bu yaklaşımı şiddetle reddediyoruz, Cumhurbaşkanını da samimi olarak tasarrufa davet ediyoruz.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15