Sarıhan adalet ve demokrasinin nasıl yok edildiğini anlattı!

Ayvalık Demokrasi Platformu’nun düzenlediği söyleşi dizisinin ilki geçekleştirildi... CHP'Lİ SARIHAN, ADALET VE DEMOKRASİNİN NASIL YOK EDİLDİĞİNİ ANLATTI

09 Ağustos 2017 Çarşamba 13:52
Sarıhan adalet ve demokrasinin nasıl yok edildiğini anlattı!

“Adalet ve Demokrasi Nasıl Yok Oldu?” başlıklı toplantıya CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan ve Emek Partisi MYK Üyesi Levent Tüzel konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye’nin adaletsizliklerle sınavının yeni olmadığını belirten Sarıhan, “Türkiye 60’larda, 70’lerde, 80’lerde bu ve benzeri dönemlerden geçti. Darbelerin peşi sıra gelen sıkıyönetimler ve OHAL uygulamalarının demokrasinin gelişmesi önündeki e en büyük engellerden oldu. 15 Temmuz Darbe Girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL de tüm muhalefetin bastırıldığı bir araca dönüştü” dedi.


“OHAL, AKP İKTİDARI İÇİN GEREKLİYDİ”


Sarıhan, OHAL ilanının gerekli olup olmadığı sorusuna, “Aslında devlet güçleri ile darbe bastırılmışken OHAL’e neden gerek duyuldu sorusunun yanıtı kritik önemdedir. Ohal de OHAL’e neden gerek duyuldu?  OHAL, sadece AKP’nin kendi iktidarı için gerekliydi” sözleriyle yanıt verdi.

15 yıllık iktidarı süresince AKP’nin demokrasiyi adım adım ortadan kaldırdığını ifade eden Sarıhan, “Aslında 15 yıldır olağanüstü bir süreç yaşıyoruz. AKP, her ne kadar sandıktan çıkmış bir parti olsa da demokrasi ile alakası olmayan uygulamalara imza attı ve atmaya devam ediyor. OHAL bir hukuk rejimi olmasına rağmen yani hukuk kurallarının OHAL sürecinde de bağlayıcı olmasına rağmen uygulamalarda bunu göremiyoruz. Hak ve özgürlüklerimizin neredeyse tamamı gasp edilmiş durumda. Türkiye’de adalet arıyorsanız iktidar nezdinde durumunuz belli; ya teröristsiniz ya casus”  dedi.


“İÇTÜZÜK İLE MECLİS’E SIKIYÖNETİM GETİRİLDİ”

 

Sarıhan, son yapılan Meclis içtüzük değişikliği ile muhalefet partilerinin sesinin kısılmaya çalışıldığını söyledi. “ Dokunulmazlık hakkından yararlanarak konuşacak olan milletvekilleri için OHAL ya da sıkıyönetim getirildi. İçtüzük ile parlamenterlerin bir süs bitkisine dönüşmesi hedefleniyor” ifadelerini kullanan Sarıhan, “Vekillerin susturulması onlara oy veren milyonların susturulması anlamına gelmektedir”  dedi.

“UMUTLA MÜCADELE EDECEĞİZ”

Sarıhan, referandum sürecinde bir araya gelen demokrasi güçleri ile yeni bir umut ve mücadele hattı oluştuğunu belirtti. Adalet Yürüyüşü’nün bu umudu daha da büyüttüğünü ifade eden Sarıhan, ilk hedefin CHP’nin Manifestosu’nda belirlendiği gibi OHAL’in kaldırılması olduğunu söyledi. Sarıhan “ Hep birlikte umutla mücadele etmeye devam edersek tek adam rejimini de bu rejimin ihtiyaç duyduğu OHAL’i de kaldırabiliriz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15