Skandala'a bak! Yeşil sahada EVET'in ne işi var?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, iktidar baskısının hayatın her alanında kendisini gösterdiğini, yeşil sahaların da bundan nasibini aldığını söyledi...

23 Mart 2017 Perşembe 11:27
Skandala'a bak! Yeşil sahada EVET'in ne işi var?

CHP'li Yarkadaş: "TFF Başkanı yolu açtı; futbolun da tadı kaçtı."

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, iktidar baskısının hayatın her alanında kendisini gösterdiğini, yeşil sahaların da bundan nasibini aldığını söyledi.

Yarkadaş, baskılar yüzünden futbol dünyasının da kamplaşmaya itildiğini paylaştığı bir fotoğrafla gösterdi. CHP'li vekil, 1. Amatör Küme takımlarından Kovancılar Spor'un sahaya ‘EVET’ pankartıyla çıktığı fotoğrafı sosyal medyada yayınladı.

‘TFF BAŞKANI BÖYLE YAPARSA...’

Skandal pankart olayını gündeme taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, ‘UEFA ve FİFA talimatlarına göre organizasyonlarda, kulüp veya sporcular herhangi dini veya siyasi simge, işaret yazı taşıyamazlar. Futbol takımının sahaya çıktığı pankart tam bir skandaldır, rezalettir” dedi.

Anayasa değişikliği referandumunda ‘Evet’ oyu vereceğini açıklayan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören’in açıklamalarını hatırlatan Yarkadaş, “Türk futbolunun tepe noktasında bulunan bir şahıs etik olarak tarafsızlığını korumalıdır. Kendisi bir futbol kulübü başkanı değil, futbol kulüplerinin başkanıdır. Yıldırım Demirören kendisine yazık etmiştir, Türk futboluna yazık etmiştir, leke düşürmüştür. Vakit geçirmeden istifa etmelidir” ifadesini kullandı.

DİSİPLİN SUÇU TEŞKİL EDER

Elazığ Kovancılar Spor’un sahaya “Tüm HAYIR’sızlara inat Kovancılar Spor EVET diyor” pankartıyla çıktığını söyleyen Yarkadaş şöyle konuştu:

“Sahaya bu tarz bir pankartla çıkmak UEFA ve FİFA talimatlarına göre disiplin suçu teşkil eder. UEFA ve FİFA’nın en hassas olduğu noktadır bu. Merak ediyorum futbol federasyonumuz bu konuda bir girişimde bulunacak mı? Hep beraber izleyip göreceğiz.”

‘DOPİNGLİ' FEDERASYON BAŞKANI

Doping nedeniyle ceza alan ve bu nedenle Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanlığına aday olması mümkün olmayan Hidayet Türkoğlu’nun federasyon başkanı seçildiğini hatırlatan Yarkadaş, "sporun her dalına bir virüs gibi kötülük, ayrımcılık işleniyor" dedi.

BAŞKANIN KALMASINI İSTEDİĞİ TAKIM KÜME DÜŞER Mİ?

Sadece bu pankartın bile ‘HAYIR’ demek için geçerli bir sebep olduğunu vurgulayan CHP’li vekil sözlerini şöyle noktaladı:

Ülkemizde iş, sanat, siyaset ve spor dünyası üzerinde inanılmaz bir baskı var. Bu baskı başkanlık anayasası halkoyundan geçtiği takdirde katlanarak artacak. Başkanlık sistemi gelirse; küme düşecek, kümede kalacak takımları da başkan belirleyebilir. En azından başkanın kümede kalmasını istediği bir takım ligden düşer mi?

HSYK üyelerini, AYM üyelerini, milletvekillerini belirleyen bir kişinin futbol ve spor dünyasında da söz sahibi olmak isteyeceği çok bariz ortada. Evet kampanyası başlatan futbolcuların, teknik direktörlerin durumunu görünce bu çok da uzak gelmiyor. Bu pankartı gören tüm vatandaşlarımızın bir kez daha düşünüp, karar vermelerini istiyorum. Hep birlikte ayrımcılıklara, kamplaşmalara HAYIR diyelim."​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15