Tarımı mahvedenler alel acele TARIM ÇALIŞTAYI düzenliyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Yozgat Milletvekili Ali Keven Yozgat Valiliği’nin düzenlemiş olduğu ve sadece AKP’li vekillerin davet edildiği Tarım Çalıştayı hakkında açıklamalarda bulundu.

15 Ekim 2018 Pazartesi 12:51
Tarımı mahvedenler alel acele TARIM ÇALIŞTAYI düzenliyor!

“Yozgat Valisi Sn. Kemal Yurtnaç Valilikte bir Tarım Çalıştayı düzenliyor ve çiftçiler ile Ziraat Odası gibi kuruluşları davet ediyor. Buraya kadar bir sorun görünmüyor gayet güzel bir davranış diyeceğiz. Ancak bakıyoruz ki bu çalıştaya AKP'li vekiller de davetli. Hatta basına Bekir Bey düzenliyormuş gibi yansıdı. Daha sonra çalıştaya da başkanlık yaptı. Yani sayın Vali ilin AKP’ li vekilleri için halkla ilişkiler çalışması yürütüyor. Peki, bu ilin CHP ve MHP milletvekilleri neden bu çalıştaya davet edilmiyor? Neyden korkuyorsunuz? Amaç tarımı mı konuşmak yoksa siyaset mi yapmak? Sayın Vali Türkiye Cumhuriyeti’nin mi valisi yoksa AKP'nin mi valisi? Yozgat Valiliği bünyesinde bir etkinlik yapıyor ise protokol listesine bakacak ve ilin bütün seçilmiş milletvekillerini ve siyasi parti temsilcilerini de davet edecek. Çünkü orası AKP Valiliği değil! Eğer siyaset yapmak istiyorsa istifa etsin buyursun yapsın. Ancak bir kamu kurumunu devlet ciddiyetinden uzak bir şekilde siyasete alet etmeye kimsenin hakkı yok” diyerek tepki gösteren Keven şunları söyledi:

“Tabanda oluşan tepkiyi fark ettiler ve bir şey yapma gereği duydular. Bunun tek nedeni de bizim seçimden sonra bir yere gitmeyip köy köy ilçe ilçe gezerek bu şehrin sorunlarını çiftçinin sorunlarını mazotu gübreyi nohutu pancarı yani tarımın sorunlarını dinleyip gündeme taşımamızdır. Tarımın çiftçinin sorununu çözmek istiyorsanız Tarım Bakanı’na bu ithalat politikasına bir son ver diyeceksiniz. Maliye Bakanı'na çiftçi mazot alamıyor ÖTV’yi kaldıralım diyeceksiniz. Süt ve yemde vergileri sıfırlayalım diyeceksiniz. Bunları diyebilir misiniz? Yıllarca Yozgat size bu yetkiyi verdi yaptınız mı? Maalesef Hayır. Çünkü ülkeyi bir kişi yönetiyor. Çiftçi köylü emekçi hiç biri umurlarında değil. Aylar önce Toprak Mahsulleri Ofisi kapalı dedik Meclis'te de gündeme getirdik bir yetkili çıkıp neden kapalı demedi. Nohut mercimek fiyatları geçen yıla göre aşırı düşük zarar ediyoruz dedi çiftçilerimiz gittik yanlarına dertlerini dinledik sonra Meclis'te söz hakkı alıp bu sorunları dile getirdik. Bir yetkili çıkıp mercimek üreticisine sizin ne sorununuz var demedi. Tarım Bakanı’na Yozgat çiftçisi perişan ithalata son verecek misiniz diye soru önergesi verdik halâ bir cevap yazamadılar! Çünkü bu millete söyleyecekleri yalanları kalmadı.  Şimdi bir yerlerden laf işitmiş olacaklar ki çiftçiyi tarımı hatırladılar. Çiftçiyi ve kendi kendine yeten ülke tarımımızı sizin 16 yıllık politikalarınız mahvetti. Siz tarımı ithalata boğdunuz. Eğer tarım aklınıza geldiyse gidin önce ithalata bir son verin.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15