“Trakyalı çiftçi AYAKTA KALMA mücadelesi veriyor!"

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BUDAK: “BU SORUN ARTIK BÖLGELERİN DEĞİL TÜRKİYE’NİN SORUNUDUR”

21 Mart 2018 Çarşamba 13:28
“Trakyalı çiftçi AYAKTA KALMA mücadelesi veriyor!"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, 15 yıl öncesine kadar tarım ve hayvancılığın en gelişmiş bölgelerinden olan Trakya’nın AKP iktidarıyla kaderine terk edilmiş bir hale dönüştürüldüğünü belirterek, “Trakya’da çiftçi, üretici perişan. AKP hükümeti dışarıdan et ithal ederken, bizim üreticimiz, hayvanlarını satıp büyük şehirlere işçi olarak gitmeye mecbur bırakılıyor. Tarım ve hayvancılıkta çok hızlı bir çöküş yaşıyoruz. Bu sorun artık sadece Trakya’nın değil Türkiye’nin sorunudur. Ama iktidar bununla ilgilenmek bir yana samanı ithal eder hale gelmekten bile utanmıyor” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ın da yer aldığı CHP heyeti ile birlikte Lüleburgaz, Babaeski, Edirne ve Keşan’da incelemelerde bulundu. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda üreticilerle ve sektör temsilcileriyle bir araya gelen CHP heyeti, bölge sorunlarını yerinde dinledi.

 

Buğday, ayçiçek, mısır başta olmak üzere pek çok tarım ürününün ekiminde ülkenin en verimli topraklarından birine sahip olan Trakya Bölgesi’nin, hem tarım arazileri hem de hayvancılık alanında tarihin en kötü dönemlerinden birini yaşadığını belirten Budak, şunları söyledi:

 

ÇOK HIZLI BİR ÇÖKÜŞLE KARŞI KARŞIYAYIZ

“Hangi üreticiyle konuştuysak kan ağlıyor. 15 yıl öncesine kadar hayvancılık ve süt üretiminde Türkiye’nin en önde gelen illeri Trakya’da yer alırken, bugün AKP iktidarının uyguladığı yanlış politikalar sonucunda hepsi perişan olmuş durumda. Küçük ve orta ölçekli üretici desteklenmek bir yana topraklarını kaybeder hale gelmiş. Borç içinde olan çiftçilerimiz bugün büyük şehirlere işçi olarak gitmeye mecbur bırakılıyor. Kiminle konuştuysak artık dayanamadığını söyledi. Çok hızlı bir çöküşle karşı karşıyayız. Bu sorun sadece Trakya’nın ya da bölgelerin değil Türkiye’nin sorunudur. Ama bununla ilgilenen yok. AKP iktidarı bu sorunları çözmek bir yana saman ithal eder hale gelmekten bile utanmıyor.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15