TRT'nin 20 günlük karnesi: HDP ve Saadet Partisi yok; AKP'ye 41 saat

Cumhurbaşkanı adaylarının 24 Haziran'da seçimlere yönelik seçim kampanyaları devam ederken TRT'nin 1-20 Mayıs tarihleri arasında yaptığı yayınlarda 41 saat 18 Dakika AKP'ye, Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'ye ise 52 dakika yer verdiği belirtildi.

28 Mayıs 2018 Pazartesi 10:45
TRT'nin 20 günlük karnesi: HDP ve Saadet Partisi yok; AKP'ye 41 saat

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Cumhur İttifakı dışında kalan partiler ise TRT tarafından adeta görmezden gelindi. CHP’ye 20 günde dört saat zaman ayıran kanal, İyi Parti’ye dokuz dakika ayırdı. HDP ve Saadet Partisi ise görmezden gelindi.

Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayları da görmezden gelinenler arasında yer aldı. 14-24 Mayıs arasında Cumhurbaşkanı adaylarının ne kadar sürede bu kanallarda yer aldığına yönelik araştırmaya göre, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TRT 1’de 2 saat 35 dakika 59 saniye, TRT Haber’de 15 saat 25 dakika 22 saniye, Kürtçe yayın yapan TRT 6 kanalında 10 saat 27 dakika yer aldı. Erdoğan’a toplam 28 saat, 28 dakika yer veren TRT, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye ise toplam 2 saat 51 dakika süre verdi.

TRT gibi ülkenin önde gelen haber kanallarından NTV ve CNN Türk de muhalefeti ikinci plana atan anlayışla yayın yapıyor. CNN Türk’de 30 Nisan-24 Mayıs tarihleri arasında AKP tam 30 saat 52 dakika ekranlara yansıtılırken CHP’ye 11 saat 33 dakika ayrıldı. 1 Kasım 2015 seçimlerinde 59 sandalye ile TBMM’de temsil hakkı kazanan HDP ise bu kanalda yer alamadı.

CNN Türk ve NTV, 24 Mayıs günü AKP Seçim Beyannamesi toplantısını gün boyu canlı yayınla verdi. NTV toplantının başından sonuna yaptığı canlı yayını yalnızca 2 dakika keserek Muharrem İnce’nin Cerrahpaşa ziyaretini de yayınladı. CNN Türk ekranlarında ise beyanname açıklaması boyunca hiçbir muhalife yer verilmedi. 13 kanalın canlı yayınladığı seçim beyannamesi Ülke TV ve Kanal 24 tarafından tam 5 saat 30 dakika yayınlandı.

Bozdağ’dan TRT yanıtı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, TRT’nin taraflı yayıncılık yapmasını eleştiren Muharrem İnce’ye yanıt verdi. İnce’nin AKP’nin yayın organı gibi faaliyet gösteren TRT’yi hedef aldığını, hatta tehdit ettiğini iddia eden Bozdağ, “Muharrem İnce meydanlarda konuşacak sözü olmadığı için TRT üzerinden manipülasyon yapmak istiyor. Sayın İnce, tehditle siyasette mesafe alınmaz, tehditle seçim kazanılmaz, tehditle Cumhurbaşkanı hiç olunmaz” dedi.

Son Güncelleme: 28.05.2018 10:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15