"Türkiye’de artık çiftçi de gerçeği görerek aldatıldığını anladı!"

CHP PM ÜYESİ KILIÇ: “ÜRETİCİ TEK YUMRUK OLUP CEZA KESECEK”

25 Eylül 2017 Pazartesi 11:55
"Türkiye’de artık çiftçi de gerçeği görerek aldatıldığını anladı!"

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç çiftçilerin ve üretici kesimin hükümet tarafından mağdur edildiğini söyledi. Kılıç, “Adalet yürüyüşü ile başlayan süreç her alanda devam ediyor. Türkiye’de artık çiftçi de gerçeği görerek aldatıldığını anladı. Dün fındık, bugün üzüm yarın pancar üreticisi tek yumruk olup gereken cezayı verecek” dedi.

Karadeniz’de Ordu ve Giresun arasında üç gün boyunca yürüyerek fındık üreticilerinin isyanına kulak veren CHP Parti Meclisi Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç çiftçilerin artık gerçeği gördüğünü söyledi. Yıllarca hükümet tarafından alın teri ile geçinen çiftçilerin emeğinin sömürüldüğünü anlatan Kılıç, 14 yıl boyunca artan şeyin ürün fiyatları değil maliyetleri olduğunu belirtti.

Kılıç şunları söyledi:

“Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşünün ardından halkımızda bir silkinme, toparlanma oldu. Parti örgütlerimizin de harekete geçtiği süreçte adalet gibi önemli bir kavramı bugün ülkenin içinde bulunduğu koşulları da değerlendirerek ortaya koyduk. Ekmek, su kadar önemli olan adaletin terazisinin şaşmaması gerektiğini vurguladık. Adaletin sağlanamadığı, kişilerin çıkarlarının ön planda olduğu bir ortamda hak ve hukuk gibi kavramların da ihlal edildiğini söyledik. Hemen sonrasında Çanakkale’de Adalet Kurultayımızı gerçekleştirdik.

Bu süreçte gördük ki ülkemizin her alanında büyük sorun, ekonomik buhran ve mali sorunlar var. Bugün üretici ürettiğinin karşılığını alamıyor. Devletin elinde bulunan ve yıllarca çiftçilerimizin serbest piyasa ekonomisinde garantör olarak gördükleri birliklerimiz yok edildi. Hepsinin mülkleri ya satıldı ya da devlet desteği çekildi. Hükümet ne yazık ki Toprak Mahsülleri Ofisi’ni yeterince verimli kullanamadı. Karadeniz’de fındık ve çay üreticisi, İç Anadolu’da buğday ve şeker pancarı üreticisi, Ege’de üzüm üreticisi perişan halde.  Trakya Bölgesi, Çukurova, Doğu ve Güneydoğu bölgelerimiz ile Akdeniz’in de buralardan geri kalır yanı yok. Et fiyatları her geçen gün artarken sığır ithali yetmiyormuş gibi üstüne bir de saman getiriyoruz. Hükümet yabancı ülkelerden ucuz fiyata mal getirip piyasaya süren sermaye sahiplerini korumaktan başka bir iş yapmıyor.

“Köylü milletin efendisidir” anlayışını 14 yılda köylülerimizin, üreticilerimizin, alın teri ile ekmek kazanıp geçinmeye çalışanların aleyhine çevirenler hesap verecek. Zamanı geldiğinde bu hesabı tek yumruk olan yüz çevirdikleri, yok saydıkları çiftçilerimiz kesecek. Artık onlar da uyandı. Kandırıldıklarını anladı. Cumhuriyet Halk Partisi olarak köylülerimiz nerede olurlarsa olsunlar yanlarında olacağız. Onlardan desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Kırsal kalkınmaya destek veren belediyelerimiz de bütçeleri milyarları bulan bakanlıklara örnek olmaya devam edecekler”

Son Güncelleme: 25.09.2017 23:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15