"Uyduruk devletinizin bir seçim kaybetmelik canı var!"

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CANKURTARAN’DAN “YENİ BİR DEVLET KURUYORUZ” DİYEN OĞAN’A VE TEPKİ GÖSTERMEYEN AKP’YE SERT ELEŞTİRİLER: “SİZİN UYDURUK DEVLETİNİZİN BİR SEÇİM KAYBETMELİK CANI VAR”

05 Ağustos 2017 Cumartesi 10:52
"Uyduruk devletinizin bir seçim kaybetmelik canı var!"

 

AKP MKYK üyesi Ayhan Oğan’ın "Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz” sözlerine tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, “AKP’den Oğan’a yönelik tepki gelmediğine göre demek ki bu görüşlere katılıyorlar. O zaman biz de diyoruz ki sizin o seçim hileleri, kumpaslar ve soruşturmalarla kurmaya çalıştığınız uyduruk devletinizin bir seçim kaybetmelik canı var. İlk seçimde devletiniz doğmadan gömülecek” dedi.

 

AKP MKYK üyesi ve Sivil Alan Platformu Başkanı Ayhan Oğan: "Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır" sözleri kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Oğan’a bir tepki de CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran’dan geldi. Cankurtaran, yazılı yaptığı açıklamada Oğan’a ve Oğan’ın açıklamalarına tepki göstermeyen AKP’ye sert eleştiriler yöneltti: Cankurtaran, şöyle konuştu:

 

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ KAN İLE KURULDU, SİZİN DEVLETİNİZ KUMPASLARLA KURULMAYA ÇALIŞILIYOR”

 

“Türkiye Cumhuriyeti şehitlerin kanı ile kuruldu, Oğan’ın kuruyoruz dediği devlet ise kumpaslarla kurulmaya çalışılıyor. Şehitlerin kanıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli sağlamdır. Sarsılmaya ve içine sızılmaya çalışılabilir ama yıkılamaz. Günü geldiğinde kendisine musallat olmaya çalışanları içinden de üstünden de atmasını bilir. Çünkü bu devletin sahibi bu halkın kendisidir. Bu ülkede yaşayan herkesin devletidir. Oğan’ın kuruyoruz dediği devlet ise ancak yandaşların devleti olabilir” şeklinde konuştu.

 

“SİZİN DEVLETİN ADI NE? YENİ OSMANLI MI YOKSA RTE CUMHURİYETİ Mİ?”

 

Oğan’a yönelik tepkisini sürdüren Cankurtaran, “Yeni devlet kurduğunuza göre bu devletin ismini, dilini, başkentini de açıklayın da bilelim. Yeni devletinizin adı Yeni Türkiye mi? Yeni Osmanlı mı yoksa RTE yani Recep Tayyip Erdoğan Cumhuriyeti mi? Yönetim şekli cumhuriyet mi yoksa sultanlık mı? Bir an önce açıklarlarsa tebaalarını meraktan kurtarmış olurlar?” diye konuştu.

 

“AKP’DEN TEPKİ GELMEDİĞİNE GÖRE OĞAN’A KATILIYORLAR”

 

“FETÖ’nün kadrolaşarak yıkmaya çalıştığı devleti şimdi Oğan yıktıklarını söyleyerek  övünüyor. Bu bir suçtur” diyen Cankurtaran, “AKP’den Oğan’a yönelik tepki gelmediğine göre demek ki bu görüşlere katılıyorlar. O zaman biz de diyoruz ki sizin o seçim hileleri, kumpaslar ve soruşturmalarla kurmaya çalıştığınız uyduruk devletinizin bir seçim kaybetmelik canı var. İlk seçimde devletiniz doğmadan gömülecek. Bu sefer YSK’da sizi kurtaramayacak” dedi.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15