Yarınki Soma davası öncesi CHP'li Özel'den flaş değerlendirme

CHP’Lİ ÖZEL, SOMA’DAKİ KARAR DURUŞMASINI DEĞERLENDİRDİ: “BU DAVA UZASIN DİYE İNANILMAZ GAYRETLER GÖSTERİLDİ”... “YARIN DURUŞMA SALONUNDA OLACAĞIZ”

10 Temmuz 2018 Salı 19:16
Yarınki Soma davası öncesi CHP'li Özel'den flaş değerlendirme

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, karar duruşması yarın görülecek Soma davasına ilişkin olarak, “Bu dava uzasın diye inanılmaz gayretler gösterildi. Soma’daki 301 şehidimiz için, aileleri için, adalet için herkesi yarın, ailelerle yan yana durmaya çağırıyoruz. Bu davadaki karar, kardeşini, evladını, babasını, ağabeyini, eşini yitiren aileler için çok önemli. Sorumluların cezalandırılacağı bir karar çıkması için yarın duruşma salonunda olacağız” dedi.

OLUŞAN İNFİALİN ARDINDAN TUTUKLAMALAR YAŞANDI

CHP’li Özel, Soma davasının dün görülmesi gereken duruşmasının yarına ertelenmesine ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, “Biz Soma’da 4 yılda neler biriktirdik. Sermaye, siyaset ve sarı sendikanın oluşturduğu o kara delik 301 evladımızı yuttu. Bunlar kendilerinden hesap sorulmayacağına o kadar inanmışlardı ki, o büyük toplumsal infialden önce basın toplantısı düzenlediler. Bunlar hesap vermeyecekler mi diye oluşan infialin ardından gözaltılar ve tutuklamalar yaşandı” ifadesini kullandı. Soma katliamının ilk davasında MHP milletvekillerinin bulunduğunu, dün yapılan duruşmaya ise katılım göstermediklerini anımsatan Özel, “Bugün ne değişti diye sormak gerekiyor” dedi. Özel, davanın ertelenmesinin ardından ailelerin başlattığı oturma eylemine ilişkin olarak şunları kaydetti:

AİLELERİN DUYGULARINI ANLAMAK GEREKİYOR

“Duruşma sürürken mahkeme başkanına müdahale edildi. Bu dava uzasın diye inanılmaz gayretler gösterildi. Bu manipülasyonların hepsini gördü bu aileler. O nedenle karar duruşmasının ertelenmesine tepki gösterilmesi normal. Buradaki oturma eylemi, herhangi bir protesto eyleminden farklı görülmesi gerekiyor. Buradaki anneler, uzak köylerden geliyor. Bir anne bana şunu dedi: ‘İnşallah bugün oğlumun hakkını alıp dönerim dedim.  Bu akşam o eşiğe nasıl geri giderim’. Buradaki ailelerin duygularını anlamak gerekiyor.”

YARIN DURUŞMA SALONUNDA OLACAĞIZ

CHP’li Özel, yarın yapılacak duruşmaya ilişkin olarak da, “Soma’daki 301 şehidimiz için, aileleri için, adalet için herkesi yarın, ailelerle yan yana durmaya çağırıyoruz. Bu davadaki karar, kardeşini, evladını, babasını, ağabeyini, eşini yitiren aileler için çok önemli. Sorumluların cezalandırılacağı bir karar çıkması için yarın duruşma salonunda olacağız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15