Yarkadaş: 'İsmail Küçükkaya'ya yönelik dava baskıyla açıldı'

Yarkadaş: "AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 'Bizzat takip ediyorum' dediği bu soruşturma, baskı altında davaya dönüşmüştür." 

02 Kasım 2017 Perşembe 19:59
Yarkadaş: 'İsmail Küçükkaya'ya yönelik dava baskıyla açıldı'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, FOX TV haber programı sunucusu İsmail Küçükkaya ile Avukat Fidel Okan'a açılan davaya tepki gösterdi. Yarkadaş, "Savcının açtığı dava ve istediği ceza,  baskı altında kaldığının göstergesidir" dedi. 

FOX TV sunucusu İsmail Küçükkaya ile Avukat Fidel Okan hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın şikayet üzerine başlattığı soruşturma, davaya dönüştü. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya'nın şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, savcılık Küçükkaya ve Okan hakkında beş yıl hapis istedi.   Davanın, "Kamu görevlisine alenen hakaret" ve "Türkiye Cumhuriyeti kurum ve organlarını alenen aşağılama" gerekçesiyle 1 yıl 6 aydan 5'er yıla kadar hapis istemiyle açıldığı öğrenildi. 

ERDOĞAN'IN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Davaya tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, "AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu davaya ilişkin haber yayınlandıktan sonra 'Bizzat takip edeceğim' demişti. Erdoğan'ın süreci bizzat takip ettiği açılan davayla birlikte ortaya çıktı" dedi. 

Savcının, yapılan haberin ardından, orantısız bir ceza istediğini belirten Yarkadaş, "Tabii ki; Sayın Bakan Kaya'nın dava açma hakkı vardır. Ancak bu şikayetin konusu ile açılan dava arasında orantısızlık vardır. Ne demek beş yıl hapis? Ne yapmış Küçükkaya? Ne yapmış Fidel Okan?  Ne yapmışlar da beş yıl hapisleri isteniyor?" tepkisini gösterdi. 

'SAVCI MÜEBBET İSTESE ŞAŞIRMAZDIM'

AKP'nin "AKP - FETÖ - Bylock" üçlüsünü yan yana getirmemek ve toplumun hafızasını silmek için gayret ettiğini belirten Yarkadaş, şöyle konuştu: 

"İsmail Küçükkaya üzerinden, gazetecilere ve topluma gözdağı veriliyor. 'AKP - FETÖ - Bylock' üçlüsünün aynı cümlede kullanılmaması isteniyor. Bu dava, aslında işaret ettiğimiz mesajı veriyor. Küçükkaya ve Okan'a beş yıl hapis istenmesi de savcının baskı altında kaldığını gösteriyor. Soruşturma Savcısı, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı'nın 'Bizzat takip edeceğim' sözünün ardından, kendisini baskı altında hissetmiştir. Keza; Bakan Kaya da 'Peşini bırakmayacağım' diyerek, yargıya baskı yapmıştır. Savcı, bu baskılara rağmen, neyse ki; müebbet istememiş... Müebbet istese şaşırmazdım. Ne yazık ki; yargı artık baskı ve talimatla karar almaya zorlanıyor."

'MEDYAYA YÖNELİK BASKININ İŞARETİ'

İsmail Küçükkaya'nın bir iddiayı dile getirdiğini, Avukat Fidel Okan'ın ise 'İddianın kaynağı ben değilim" dediğini belirten Yarkadaş, "Ne yazık ki; bunların tamamı görmezden gelinmiş ve dava gazetecilere yönelik gözdağı halkasının bir parçası olmuştur" dedi. Yarkadaş, İsmail Küçükkaya'ya açılan ve beş yıl istenen hapis cezasının, medyaya yönelik baskının somut işareti olduğunu da dile getirdi. 

CHP'li vekil, "Küçükkaya üzerinden FOX TV'yi susturmaya ve yıldırmaya çalışıyorlar. Kanalın gerçekleri duyurmasına tahammül edemiyorlar" ifadesini dile getirdi.​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15